Citat:
The Gunslinger kaže:
Vidim da se pinokio, i gogsy već (svađaju) raspravljaju, pa pomislih da se i ja priključim, neće da škodi. Sad nam još samo Hleb fali.....
|
Nema svadjanja.....samo različita mišljenja......
Citat:
Meni duhovni mir donosi odsustvo obaveza.
|
Ja bi' to nazvao lenjošću....
Citat:
Za mene bi, recimo, bila sreća kad bi našao ljubav svog života, da me ona voli, i da ja volim nju, i tako to kao u ljubićima.
|
Držim ti fige da je uskoro i nadješ......pa da se i sam uveriš koliko je voleti nekoga--->obaveza

, satkana od požrtvovanosti, tolerancije i samodavanja.....A život u saznanju da ti je ljubav uzvraćena, donosi i mir u duši. . . . .
Citat:
Jeste, jeste, nista nema gore no biti bogat. Tragedija. Zamislimo jednog jadnog bogatasa, kojega niko ne uzima u obzir, u najsirem smislu te rijeci, a upravo zbog toga sto i jeste jadni bogatas, pa on stoga pati i masta kako ce jednom osiromasiti da bi ga se uzimalo u obzir, ali mu ni to jadnom nikako da polazi za rukom, jerbo je proklet da provede zivot u jadnom trulom bogatstvu, ostavljen od svih. Uzas.
|
" Lakše je kamili proći kroz iglene uši, nego li bogatome ući u carstvo Božije"
(po mateju 19:24)
Citat:
da bi covek imao duhovni mir mora maltene biti totalno izopsten iz drustva.....bacen na neku vrsku cuku gde ga svakodnevni uzasi nece doticati......kad niko ne ovisi o vama,kad nikome niste duzni,kad je sve vreme sveta vase...onda,da,moguc je.....
|
Po tom principu duhovni mir nije ni potreban, jer ne bi postojao duhovni nemir

Ali da... naći duhovni mir u današnjem društvu je prava umetnost, i treba ga svakoga dana, bar na kratko pronalaziti.....srećni su oni koji uspevaju.....