Citat:
vlado kaže:
Sorry, ako gresim, al' meni je ova recenica potpuno pogresno formulisana. Stvaranje zivota je moguce svuda i to se svakodnevno desava. U vodi je nastao zivot. Zasto? Odgovor je veoma jednostavan: U vreme nastajanja Zemlje voda je prekrivala sve, nije bilo biljaka a samim tim ni foto-sinteze sto za sobom povlaci i nedostatak atmosfere. Sve sto bi izaslo na kopno bilo bi sprzeno. Tek kasnije kada su se pojavile biljke i oformile atmosferu, neki stanovnici mora su krenuli na kopno. U pocetku su organizmi bili toliko primitivni da nisu mogli ni da stoje uspravno od Zemljine teze, ali evolucijom su ti organizmi postajali sve slozeniji i slozeniji...
|
OK, u vodi je "nastao" život, nije u tome poenta. Zašto su organizmi koji su nastali u vodi (znači prilagođeni toj sredini), umesto da plivaju, uživaju, jedu... počeli sami sebe da muče da udišu kiseonik iz vazduha, da se prže na suncu, da se bore protiv gravitacije??? Onda, kada su to nekako uspeli, ajde sada malo da poletimo, pa počinju transformacije ruku u krila!!! Zbog čega svo to mučenje? Na to sam mislio.
Citat:
vlado kaže:
Covek je najsavrsenije zivo bice na ovoj planeti. On nema gde vise da se razvija a i majka priroda ga nije zamislila sa krilima.
|
Ovim si i ti potvrdio ovo što ja govorim, majka priroda ni ribu nije zamislila sa nogama! Svako živo biće je na neki način savršeno u svojoj sredini.