Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: 53. Sterijino pozorje
staro
  (#3 (permalink))
Isahara
šejtan žena
Isahara je savršen članIsahara je savršen članIsahara je savršen članIsahara je savršen članIsahara je savršen članIsahara je savršen članIsahara je savršen članIsahara je savršen članIsahara je savršen članIsahara je savršen članIsahara je savršen član

Član od: 14.11.2007.
Poslednji login: danas 12:42
Pol: Žensko
Godine: 31
Odgovor: 53. Sterijino pozorje - 18.04.2008, 23:04

Citat:
Mish kaže: Pogledaj poruku
Za Sterijine nagrade takmiče se i tri predstave u režiji Egona Savina "Tako je moralo biti" Jugoslovenskog dramskog pozorišta, zrenjaninski "Heroj nacije" po tekstu Ivana M. Lalića i komad "Ćeif" rađen u koprodukciji Beogradskog dramskog pozorišta i sarajevskog MESS-a.
"Tako je moralo biti" je predstava koja nije često izvodjena jer je u pitanju tragedija, netipičan žanr za Nušića - proslavljenog kao komediografa. A mislim da je Nušić omanuo, da nijedna njegova komedija nije tako dobra kao jedina tragedija. Miša Janketić i Predrag Ejdus daju neki poseban šmek svojim učestvovanjem. Vrhunski glumci, fantastična scenografija, kvalitetan tekst..

"Ćeif" je tematski malo kompleksniji ali meni lično jedna od najboljih predstava koje sam gledala. Radmila Tomović je maestralno iznela predstavu. Njen lik je tu centralna figura i prosto sam fascinirana načinom na koji ona sve to nosi jer nema tu neke ne znam kakve scenografije, kostima, šareniša nego čist talenat. A i tematika je relativno savremena, malo sam prezasićena klasicima. Preporučujem u svakom slučaju..

Politicians should read science fiction, not westerns and detective stories.
Arthur C. Clarke

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice