Citat:
Kao racionalni pristalica darvinizma i hard core anti kreacionista, tvrdim da je Darwin bio u pravu! vrste na zemlji nastaju evolucijom uticajem okoline i borbom za opstanak.
Ne iskljuchujem potpuno mogucnost nekog upliva na evoluciju i uticaja sa strane, ali odbijam bukvalno prihvatanje crkvenog uchenja.
Takodje slazem se da je sam nachin nastanka zivot na zemlji misteriozan i diskutabilan.. Ali sve nakon toga je sasvim logicno i shodno logichnom sledu stvari..
Deder da poprichamo
|
Prvo, super tema
Ja licno verujem u Boga jer, kako rece, Matthew McConaughey ne bih voleo da zivim u svetu u kome Bog ne postoji. Pak' tu se sve zavrsava , jer kako su nas u skoli ucili ne treba mesati babe i zabe ( nauku i crkvu ). Kako niko ne zna kako je zaista zacet zivot na planeti Zemlji ja sam podrzao jednu od mogucnosti za koju se predpostavlja da je istinita. Naime, verujem da su celije nosene Suncevim vetrom dosle negde iz svemira ( sa neke druge planete ) dospele na nasu planetu i tako zaceli zivot. Verujem da vecini ovo suludo zvuci, ali to je moje misljenje koje je meni logicno, u neku ruku
Sto se tice crkve, kao sto rekoh verujem u Boga, ali ne verujem da nas je on i stvorio, iz prostog razloga sto bi to znacilo da smo sami u svemiru, a to se protivi svim mojim misljenjima.
Citat:
- Zašto je ta evolucija stala? Ako smo nastali od majmuna zašto se i dalje majmuni ne "pretvaraju" u ljude?
- Šta je starije: jaje ili kokoš? Ne mogu da zamislim neku kokošku koja se razmnožava deobom, dok nije počela da nosi jaja!
- Od čega su nastali majmuni? Od krokodila, koji je uzgred nastao od pastrmke!
- Koja god vrsta je naš prvi "predak", zamislite tu verovatnoću da u isto vreme nastaju i muška i ženska jedinka i da savršeno odgovaraju jedno drugome, da bi mogli da se razmnožavaju!
|
Ovo necu komentarisati, zato sto svako ima svoje misljenje o ovim stvarima
Citat:
Ako je stvaranje života moguće samo u vodi, šta je nateralo ribu da izađe na kopno?
|

Sorry, ako gresim, al' meni je ova recenica potpuno pogresno formulisana. Stvaranje zivota je moguce svuda i to se svakodnevno desava. U vodi je
nastao zivot. Zasto? Odgovor je veoma jednostavan: U vreme nastajanja Zemlje voda je prekrivala sve, nije bilo biljaka a samim tim ni foto-sinteze sto za sobom povlaci i nedostatak atmosfere. Sve sto bi izaslo na kopno bilo bi sprzeno. Tek kasnije kada su se pojavile biljke i oformile atmosferu, neki stanovnici mora su krenuli na kopno. U pocetku su organizmi bili toliko primitivni da nisu mogli ni da stoje uspravno od Zemljine teze, ali
evolucijom su ti organizmi postajali sve slozeniji i slozeniji...
Citat:
Šta je nateralo kornjaču da umesto peraja dobije krila i poleti?
|
Citat:
Čovek toliko želi da leti, pa mu nisu izrasla krila!
|
To je samo zelja. Covek je najsavrsenije zivo bice na ovoj planeti. On nema gde vise da se razvija a i majka priroda ga nije zamislila sa krilima. To sto smo najrazvijeni nam pored mnogih olaksica donosi i jedan ( mozda koban! ) nedostatak. To se najlakse moze uociti na primeru dinosaurusa. Oni su u svoje vreme bili najrazvijeniji i onda kad nas je pogodio meteor oni su izumrli jer se nisu mogli privici na nove uslove zivota. Ipak, druge, manje razvijene vrste, su opstale
Hvala