Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Darwin od danas i na vashem forumu
staro
  (#22 (permalink))
Bacvanin
Početnik
Bacvanin će uskoro postati poznat članBacvanin će uskoro postati poznat član

Član od: 19.06.2006.
Poslednji login: 01.06.2008 18:01
Pol: Muško
Godine: 31
Odgovor: Darwin od danas i na vashem forumu - 13.09.2006, 02:22

Iako je tema starija od našeg nastanka (kakav god on bio), ubaciću i svoje mišljenje. Meni su i jedna i druga teorija potpuno neshvatljive. Koliko god mi je neverovatna tvrdnja da nas je Bog stvorio, toliko mi je neverovatna pretpostavka da smo nastali iz tamo neke, ne znam, ćelije, ili čega već.
Nikad nisam voleo biologiju, pa možda i lupam gluposti, ali evo samo par stvari iz ove druge teorije, koje mene bune:
- Zašto je ta evolucija stala? Ako smo nastali od majmuna zašto se i dalje majmuni ne "pretvaraju" u ljude?
- Šta je starije: jaje ili kokoš? Ne mogu da zamislim neku kokošku koja se razmnožava deobom, dok nije počela da nosi jaja!
- Od čega su nastali majmuni? Od krokodila, koji je uzgred nastao od pastrmke!
- Koja god vrsta je naš prvi "predak", zamislite tu verovatnoću da u isto vreme nastaju i muška i ženska jedinka i da savršeno odgovaraju jedno drugome, da bi mogli da se razmnožavaju!
- Ako je stvaranje života moguće samo u vodi, šta je nateralo ribu da izađe na kopno?
- Šta je nateralo kornjaču da umesto peraja dobije krila i poleti? Čovek toliko želi da leti, pa mu nisu izrasla krila!
- Sa obzirom na lance ishrane, zar nije logičnije da je sve nastalo odjednom...
Evolucija je možda neko prilagođavanje sredini unutar jedne vrste (crnci, belci, azijati...), ali da iz jedne vrste evolucijom nastaje druga - nema šanse! Ne znam kako se sada uči biologija u školama, ali bi pravedno bilo da se evolucija uči samo kao teorija, a ne činjenica i time zaglupljuje neki klinac, koji bi možda jednog dana otkrio kako smo u stvari nastali!

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice