Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Aromaterapija
staro
  (#18 (permalink))
DrinChe
just en
DrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimum

Član od: 08.07.2007.
Poslednji login: danas 07:43
Pol: Žensko
Odgovor: Aromaterapija - 15.04.2008, 10:59

Koristim povremeno,poslednjih 4-5 godina,od kada sam dobila "pravu" posudu za zagrevanje ulja.Kupujem najobičnija i najjeftinija ulja u državnim apotekama i to ulje narandze ili limuna za dan(ode umor ko zna gde ) i lavandu za noć(ko ne voli toplo mleko,eto rešenja ).

Pročitala sam prvih 10 postova na ovoj temi i našla koje ulje ću da kupim

Za mame sa malom decom je važno da znaju i deo koji je,čini mi se, Lady izostavila,deo između "Aromaterapija i njeno značenje" i "Aromaterapija:koje probleme rešava" a evo ga ovde: http://www.svastara.com/saveti/?kategorija=1

Znači:

" Aromaterapija za decu

Recepti i saveti vezani za aromaterapiju koje srecete na nasem sajtu i na drugim medijima su namenjeni za upotrebu zdravih, odraslih osoba, koje su se pre pocetka praktikovanja aromaterapije konsultovale sa svojim lekarom.

Vecina lekova i lekovitih sredstava koje nabavljamo u apoteci daju informaciju o nacinima doziranja za razne uzraste deteta, ili upozoravaju da odredjeni lek nije namenjen deci. Esencijalna ulja se moraju tretirati na isti nacin.

Recepti za primenu esencijalnih ulja na deci moraju imati znacajno manje doze ulja, nego kada se isti recepti primenjuju na odraslima. Takodje, vazno je znati da se odredjena esencijalna ulja nikada ne smeju upotrebljavati na deci. Ako niste sigurni, nemojte tretirati dete odredjenim uljem.

Ulja koja su generalno bezbedna za primenu na deci, u izrazito blagim rastvorima, za spoljnu upotrebu i za kratak vremenski period su: lavanda, divlja narandza (neroli), ruza, slatka pomorandza, cajno drvo, rimska kamilica. "

(boldovala sam ono što mislim da je bitno)
__________________________________________________ _____________

iz knjige "Life's a Smelling Success" američkog psihijatra Alan R. Hirša

sa http://www.svet.co.yu/?state=3&izdan...43&clanak=3523

...Kada je u pitanju primena aromaterapije kod beba, postoji nekoliko esencijalnih ulja koja će im sigurno pružiti olakšanje, a potpuno su bezbedna za upotrebu. Ona se pogotovo preporučuju ako je beba uznemirena, pati od nesanice ili boluje od grčeva u stomaku.

Esencijalna ulja koja se tom prilikom koriste u aromaterapiji jesu ulje lavande, kamilice, jasmina, cveta mandarine i komorača. Primera radi, nekoliko kapi esencijalnog ulja lavande i kamilice u vodu spremljenu za večernju kupku imaće blagotvorno dejstvo na bebin san.

" Živim zbog sela, meni je svejedno" - reče popadija.
" I ja pišem zbog drugih, meni je sve jasno " - odgovorih.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice