Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Nacionalni park Srbija
staro
  (#23 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 02:01
Pol: Žensko
Godine: 33
Odgovor: Nacionalni park Srbija - 13.09.2006, 00:06

DIVLJI ŠALTERSKI SLUŽBENIK
(Nervozus shicanorum pauza)

Radni dan u Nacionalnom parku SRBIJA. Dugačak red pripadnika raznih vrsta stoji pokorno, mirno, kao na pojilu, ispred providne prepreke na kojoj je mala, sasvim mala rupa. S druge strane te rupe živi jedno od najagresivnijih sedećih bića, biće koje drugi stanovnici Nacionalnog parka SRBIJA izbegavaju kad god mogu. To je...

Svaki stanovnik Nacionalnog parka SRBIJA se barem jednom u životu susreo sa Divljim Šalterskim Službenikom. Nimalo prijatno iskustvo. To je veoma agresivna vrsta, karakteristična pre svega po onome šta jede. Naime, Divlji Šalterski Službenik obožava da jede džigerice i živce svih koje ulovi s one strane male rupe. Vrlo rado se hrani i njihovom bespomoćnošću. Međutim, ništa od toga ne može ni da proguta, ni da svari, bez velike količine raznoraznih hartijastih biljaka iz porodice Formulari (Papirologia) -», posebno ako su neuredno popunjene, nepotpisane i nepečatirane.

Postoji i Pitomi Šalterski Službenik, ali ga ima u neuporedivo manjem broju od Divljeg i njegova je sušta suprotnost - ljubazan je, predusretljiv, sa osmehom, hoće da pomogne čak i Zapostavljenom Građaninu, izgubljenom među Formularima. Međutim, postoje dani u mesecu kada i najpitomiji Pitomi Šalterski Službenik može postati Divlji Šalterski Službenik (obrnut proces nije zabeležen). To su oni retki dani kada plod donosi biljka Penzijica (Myzeria), pa se Goluždravi Penzioneri okupljaju u enormnom broju pred šalterom, zbog čega se stvara mnogo nervoze (neruozus) s one strane male rupe. Ovde treba napomenuti da Divlji Šalterski Službenik razlikuje dve vrste radnog vremena. Jedno se zove Pauza ->, a drugo - Rad Sa Strankama ->. Oba su bitna jer utiču na koeficijent divljine -» Divljeg Šalterskog Službenika.

Ponekad Divlji Šalterski Službenik lovi tako što imitira osobine Pitomog Šalterskog Službenika samo da bi namamio žrtvu da se opusti, da olako pomisli da ima svu potrebnu dokumentaciju, te da će sve zbog čega je došla pred šalter brzo i uspešno završiti. I onda, taman kada žrtva pomisli da opasnosti više nema - hop! Ulovljena je. Uostalom, evo kako izgleda kada Divlji Šalterski Službenik lovi Zapostavljenog Građanina (Trinaestus prasus), čija bespomoćnost mu je omiljena hrana.

Obratite pažnju, ovo je zabeleženo normalnom brzinom:

Munjevito, zar ne? Ali, ako želimo da pogledamo detalje, moramo sve usporiti 10 puta, do birokratske brzine. To onda izgleda ovako:

- Dobar da... - KaŽI ! - Izvinite, hteo sam da overim...... - Šalter 4! - Molim?
- ŠALTER 4 JESI GLUV?
- Ali,sad su me sa šaltera 4 poslali kod vas, jer prvo treba......
- Nemoj ti meni da objašnjavaš šta treba!
- Ja se izvinjavam......
- Čekaj!
- Molim?
- Daj to Vamo!......
- Izvolite...
- ......Pa, da! Nemaš potvrdu o plaćenom porezu!
- Ali...
- Drži! Kad doneseš potvrdu......
- Ali, moja supruga je juče pročitala da ne treba......
- E, onda nek ti overi supruga!!!
- Pa, nemojte tako......
- Slušaj, bre, nemam ja vremena da se zajebavam s tobom!!...
- Pa, čekajte, vi ste tu zbog mene, a ne...
- PAUZA!!!
- Kako sad pauza, pa do maločas ste jeli burek?...
- E, sad ću da pijem jogurt!!! Jel imaš nešto protiv?!?
- Izvinite, sačekaću...

Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice