Citat:
yossarian kaže:
Не могу да се не запитам зашто неке особе женског пола било какву критику на рачун било које особе истог пола сматрају нападом на цео пол, који треба одбијати и прелазити у контранапад.
Већ је једна питала ово питање, ја сам чак и одговорио.
|
Branimo se, zato sto si temu formulisao tako da lici na prozivku. Mozda bi bilo bolje da si dao jedan primer umesto sto si reko da je mnogo takvih slucajeva, pa nekako izgleda kao da si sve porodice sa jednim detetom strpao u isti kos.... A zaista postoji jako mnogo razlicitih razloga iz kojih neke zene radjaju samo jedno dete... Svaki je zivot prica za sebe.
Ali ajde da pokusam da ti odgovor na pitanje, pa neka i ispadne da lepim nekom etikete ili da sudim o nekome, a to mi zaista nije namera...
Zasto neke zene ne postuju svoje muzeve?
Pa sama cinjenica da su im muzevi, ne znaci da treba automatski da ih postuju. Svako mora da zasluzi postovanje. A kada ga zasluzi da se potrudi da ga zadrzi. Isto tako je postovanje dvosmerno...Cini mi se da to sto neko zeli jedno dete ne znaci ne postovanje partnera. Planiranje porodice, kao i sve druge odluke, bi morale biti zajednicke,oboje bi trebalo da se sloze, ili da pronadju neke kompromise...
Da bi se deca radjala potrebno je mnogo ljubavi, prema partneru i prema deci. Neki ljudi ljubav olako shvataju, zaboravljajuci da ni jedna ljubav nije bezuslovna, i da je treba negovati i truditi se oko nje.
Da li si apsolutno siguran da su ti one rekle stvarne razloge za to sto ne zele da radjaju vise dece?!
Ako jesu, izgleda da su one jako sebicne osobe, koje ne zele obaveze, razmazene su i ne zrerele, a i lenje. Mozda su pogresno vaspitane...Mozda se u tome ima posledica poslednjih petnaestak godina...
Pijancenje, flertovanje, isprazan zivot, vode one....a muzevi kao sede fini kod kuce,i cekaju...ma nije nego...
Mislim da je ono ocigledno u tim situacijama samo povrsina, kada zagrebes dublje videces sta je u korenu tog problema.

Zasto su one takve kakve jesu? Zbog cega su njihovi muzevi takvi? Zasto im brak ne funkcionise? Zasto oboje ostaju u tom braku? Jako je kompleksno sve to. Sedi i popricaj sa tim devojkama, zagrebi tu povrsinu i dobices odgovore....
Citat:
lav71 kaže:
...a kakve veze ima brak sa decom...  ...decu ne pravi to parče papira...
|
Brak ili vanbracna zajednica, sve jedno....Naravno da papir ne pravi decu