Tema: Kako učite?
Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Kako učite?
staro
  (#22 (permalink))
euridika
severna svetlost
euridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimum

Član od: 14.08.2006.
Poslednji login: juče 07:40
Pol: Žensko
Godine: 32
Odgovor: Kako učite? - 04.04.2008, 09:10

U životu učim od starijih, pametnijih, glupljih, učim iz svojih grešaka, najviše tako učim, i iz tuđih grešaka naučim ponešto. Učim uglavnom šta i kako ne treba. Tako je u životu.

A o školi i u školi. Dok sam studirala učila sam samo i isključivo u društvu ili u čitaonicama, trebalo mi mnogo papira, razne hemijske olovke, kafe u litrima i sve ostalo i onda se moglo. Noć je bila moj teritorija za učenje.

Sada, pošto sam još uvek đak, učim najviše od svojih nadređenih, motivisanih velikih ambicioznih naučnika, učim tako što gledam šta i kako rade, gledam kako razmišljaju, slušam kakva pitanja postavljaju, ja postavljam pitanja, ono čemu me Srbija nije naučila, što je došlo tek kasnije, da budem znatiželjna, to je najvažnija osnova za kvalitetno učenje, biti znatiželjan i kritičan, to se razvija dok smo živi i na tome se stalno radi, samo je važno otvoriti se i opustiti u procesu učenja.

...a ja crtam svoje krugove i praštam stare dugove...

Poruku je izmenio euridika, 04.04.2008 u 10:30. Razlog: slovo

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice