Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Rasizam kod nas
staro
  (#21 (permalink))
memento
Kartenspieler
memento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimum

Član od: 20.08.2007.
Poslednji login: danas 07:50
Pol: Muško
Odgovor: Rasizam kod nas - 03.04.2008, 08:07

Mislim da kod nas rasizma ima tek u naznakama, kao i to da je Srbija kao zemlja bila možda i najmanje sklona rasizmu od svih država u okruženju. U prilog ove tvrdnje iznosim i podatak da na teritorije današnje Srbije niti u jednom njenom naselju nije postojao geto. Recimo, bio sam u sarajevskom, ljubljanskom i splitskom getu, a tih svojevrsnih rezervata za pripadnike jedne nacije je bilo i u drugim mestima nekadašnje SFRJ...

Međutim i pored, rekao bih, dobrih predispozicja, rasizam je uvek moguć u multietničkim (a mi jesmo takva i sve ćemo više i biti) i ne treba olako da shvatamo neprimerene oblike negodovanja prema sportistima drugačije boje kože ili pojedine akcije skinhedsa, a rekao bih i prema pripadnicima marginalnih i netradicionalnih grupa na ovom prostorima što je u suštini samo modifikovani rasizam...

... quinta esencia ...

... Kod žena uvek igra neki peti kec...

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice