Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Nerazumevanje na koje vernici nailaze u njihovom okruženju - zašto?
staro
  (#42 (permalink))
ser_gogsy
Iskusni forumdžija
ser_gogsy je savršen članser_gogsy je savršen članser_gogsy je savršen članser_gogsy je savršen članser_gogsy je savršen članser_gogsy je savršen članser_gogsy je savršen članser_gogsy je savršen članser_gogsy je savršen članser_gogsy je savršen članser_gogsy je savršen član

Član od: 09.02.2008.
Poslednji login: danas 18:29
Pol: Muško
Godine: 34
Odgovor: Nerazumevanje na koje vernici nailaze u njihovom okruženju - zašto? - 30.03.2008, 01:47

...Vidim stara ekipa ponovo na okupu ...

Citat:
The Gunslinger kaže: Pogledaj poruku
Kao što si sam rekao ljudi nisu savršeni. I nisu svi ljudi isti. Kad bi se svi pridržavali moralnih načela "koje nam je bog postavio" to bi bila utopija. A toga nema. Ljudi su nesavršena bića. I primi k znanju da tvoja moralna načela ne važe za sve ljude.
prvo : Zbog čega smatraš i uslovljavaš pridržavanje moralnih načela, time da nisu svi ljudi isti ? Kakve to veze ima sa moralom ? Kakve veze ima držanje Božijeg zakona sa činjenicom da nisu svi ljudi isti ? pitam se ja sada.......hmm......
Bog je svima dao SLOBODNU VOLJU i zakone kojih treba da se pridržavamo kako bi dobio istinsko dobro i istinsku ljubav, a ne "utopiju". . . .dakle, svako može da izabere put, svojom slobodnom voljom. . .

Citat:
Moralna načela nekih naroda su sasvim drugačija. Muslimani i dalje smatraju da preljubnicu treba kamenovati, i da lopovu treba odseći ruku. To su moralna načela koja je njima postavio njihov bog.
Izvrćeš stvari ! To su Ljudski zakoni a ne božiji....kao što i na zapadu u nekim državama još uvek imaš "električnu stolicu", odnosno smrtnu kaznu, tako i u nekim muslimanskim zemljama imamo te zakone koje si ti spomenuo....nažalost....

Citat:
I? I? Nikad ne bi rekao da su ateisti nemoralni? A šta je ovo? Reci ti meni. A šta je ovo? Reci ti meni.
koje ? a šta je tu nejasno ?
stavljaš mi u usta(tastaturu) nešto što nisam napisao....po ko zna koji put....eeee....ponoviću tvoje pitanje : "I? Nikad ne bi rekao da su ateisti nemoralni? " , Pa dobro gde piše da su svi ateisti nemoralni ??????????????
u postu je naznačeno, da je lakše biti ateista nego vernik, ali istinski vernik, u smislu "kazni" ! Kad' već moram da crtam, ajd' nije mi teško . . . Dakle, koji su božiji zakoni osim : "ne ubij" i "ne kradi" , kažnjivi po ljudskim zakonima ??? Dali je "ne čini preljube" kažnjivo ljudskim zakonom ?? ide li se u zatvor zbog toga ? ili "ljubi bližnjega svoga", ide li u samicu onaj koji ne ljubi bližnjega svog' ? ili "poštuj oca i majku" , ko je otišo' u zatvor zato što nije poštovao roditelje ? ili je lagao ? itd...itd...itd ...Dok sa druge strane, pravi vernici znaju da ako ne poštuju ove božije zakone idu pravo u smrt i gube večni život ! Dok ateisti nemaju taj "problem", oni neveruju u večni život....I opet ponavljam, kako ne bi' OPET pogrešno shvaćen bio : Nisu svi ateisti nemoralni i zli ljudi, mnogi se izjašnjavaju protiv postojanja Boga, ali se pridržavaju Njegovih zakona...što daje nadu, da ipak u dubini njihovih srca postoji tračak svetlosti, i da oni ipak negde duboko u sebi znaju, da Bog ipak postoji i da ih čuva. . . . .

Citat:
opet ja ne mogu da odolim...

Prvo, tvoja je postavka da je ateizam preduslov za nemoral. Tj ateisti su to shto jesu jer je tako lakshe biti nemoralan. To su tvoje rechi sa jedne druge teme.
objašnjeno u tekstu gore

Citat:
Kada na svetu ne bi bilo nikakvih razlika, verovatno ne bi bilo ni ratova. Al chovek je chovek i chovek nije savrshen. Ono shto se choveku od malih nogu mora usadjivati to je MORAL. Religiozni ljudi nemaju tapiju na dobrotu ljubav i poshtenje. 90% populacije jeste religiozno a ratova, mrzznje isvetga toga koliko hochesh
i ovo je objašnjeno ....gore

Citat:
Po istrazzivanjima u Americi, tek 10 % populacije u zatvorima su ateisti....Simptomatichno? Siguran sam da je ista stvar i kod nas. Nema nasilje veze sa verom u boga. Odnosno, jedno drugo ne iskljuchuje.Ali, ima veze sa moralom,vaspitanjem i ljudskoschu.
znači 90% su vernici ?!? koje je to istraživanje ? I gde su ti ljudi činili zločine ?? u crkvi, dok su se molili ?? Ja bi pre rekao da su mnogi prešli u veru dok su bili zatočeni, posle zločina koje su počinili....?
I naravno da nasilje nema nikakve veze sa verom i sa Bogom ali vera i Bog isključuju svaki oblik nasilja.....

Citat:
Medju najglasnijima i najnetolerantnijima prema svemu drugachijem su verski fundamentalisti. Ako medju ateistima mozzesh da nadjesh istu pojavu u istom procentu, onda je praktichno totalno nebitno u shta ko veruje/ne veruje kada govorimo o zlu u svetu.
opet nisi čitao postove po redu....u jednom od njih sam rekao da ne govorim o "velikim vernicima", već o istinskim vernicima koji isključuju bilo kakav oblik fundamentalizma, rasizma, šovinizma, nacionalizma.......itd......

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice