Citat:
biterlemon kaže:
Izgleda vise se razumes u autonomna potrazivanja od SVM, samog...
Da, zaveden je red u Vojvodini, potpuno je osiromasena, raznim nepravednim (diskriminativnim) merama.
Nekadasnja ``lokomotiva`` Srbije je sada samo jedna od regiona u jadu i bedi...
Buducnost Srbije jeste u decentralizaciji!
|
СВМ и компанија желе поделу Војводине на српски и мађарски део. Мађарима више није стало до мултиетничности Војводине, хоће своју државу у држави. Ко нам сад остаје од те дивне војвођанске мултиетничности, Срби ће бити мултиетнични сами са собом?

Бајке бајке бајке. Ако сам нешто погрешно схватио, слободно ме исправи. Ето, објасни нам свима овде шта то хоће мађарска коалиција.
Војводина је осиромашила јер је осиромашила и цела Србија.
Србију треба децентрализовати, али не по етничком принципу, да свака мањина добије своју државицу. Треба је децентрализовати тако да региони имају контролу над новцем, а држава над њима, иначе ћемо добити нову СФРЈ која се распала и која нам показује да слаба централна власт и децентрализација по етничком принципу у јаке националне републике значи распад земље.
Е сад, што би неки волели да виде распад Србије је друга ствар.
Видела господа да може Косово, па хоће и они...
Citat:
kozo kaže:
ti opet kukas sta ce biti sa onim dodosima koje je Beograd(Nándorfehérvar)naselio u Vojvodinu,pa evo ti odgovora:neka se svako vrati tamo gde je roden i tamo proba....da zivi.
|
Ти би видим протеривао... лепо, волим што вас два мултиетничара лепо показујете право лице. Уствари Битер, ти се ниси никад ни правио. За тебе је јасно од почетка шта би нама Србима следовало да се питаш.
Citat:
Sta se autonomije tice mi samo hocemo da dobijemo ista prava sto Beograd (Nándorfehérvár) trazi za Srbsko stanovnistvo na KiM(jel mi nemamo ista prava za autonomiju?zar su ti ljudi sa KiM vazniji ili vise vredniji za Srbiju?Jel u Srbiji postoje dve vrste drzavljanstva jedna za Vas i jedna za Nas? )
|
Оно што Србија тражи за Србе на КиМ јесте да остану у правном оквиру Републике Србије са институцијама Републике Србије, судством, полицијом, школством, здравством... а ви све то већ имате.
Citat:
Sad me mozes nazivati Fasistom ili Sovinistom od tebe ni ne ocekivam drugo...
Justice!!!
|
Зашто бих те назвао тако, ти би само протеривао. А то је џастис...