Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Zabraniti izlaske posle ponoci mladjima od 18 godina
staro
  (#65 (permalink))
Gospod
Početnik
Gospod je na dobrom putu

Član od: 01.08.2006.
Poslednji login: 21.12.2006 18:10
Pol: Muško
Odgovor: Zabraniti izlaske posle ponoci mladjima od 18 godina - 09.09.2006, 06:09

Citat:
Kunic kaže:
Amam zaman! Ja tebe razumem, problem je što ti nećeš da razmišliš o stvarima o kojima ja pričam, već ponavljaš priču o UN povelji! Ta povelja je pogažena kada su nas bombardovali. Tačka. Ja nisam ratovao, pa su gađali most na 20 metara od moje zgrade. Ja nisam švercovao drogu, pa ne mogu da idem nigde, a koliko mi je poznato, jedno od ljudskih prava je i sloboda kretanja. Zbog čega je tamo neki Amerikanac, Englez, Francuz vredniji od mene?

A ako su za tebe moji životni primeri "pričice", pokazuje da me ne shvataš dovoljno ozbiljno ili još gore, da ne poštuješ moje mišljenje i da ne veruješ u to što prišam, odnosno da misliš da lažem. Hoćeš da ti pričam dalje? Komšija mi je osmi razred i znaš šta radi? Prodaje marihuanu. Hoćeš još? Poznanik mi je izboden pre par godina, jer se maloletno lice zakačilo za njegovu devojku, a bio je mrtav pijan. Ovaj ga je odgurnuo, klinac je izvadio nož i mrtav ladan ga ubo na sred diskoteke. Hoćeš dalje? Kum i najbolji drugar su se slupali kada su seli u kola, a nisu imali 18 godina. Zašto? Bili su pijani. To su samo priče iz moje okoline. A svako ih od nas ima bar nekoliko.
Vala stvarno "aman zaman"!

Kako toliko mozes da ne razumes: pojedinacni primeri -- svejedno da li "kum" ili "drugarica setsre" tj. "sestra drugarice" ili "komsija" ili "decko sa nozem" su samo to: POJEDINACNI. Ako ti je lakse: INDIVIDUALNI.

Nemaju nikakve veze sa tvojim uobrazavanjem da je tebi licno (i uopste bilo kome) dato pravo da generalises o SVIM maloletnicima izmedju 14 i 18 godina.

Po valjda petnaesti put:

1. Sve individualne prekrsioce kazniti.

I tvog komsiju. Ali on je jedan. Ne prodaju svi ucenici osmog razreda marihuanu, a ti hoces svima njima da zabranis slobodu kretanja zato sto poznajes jednog prekrsioca!!!

2. Nikoga ne optuzivati a priori da je potencijalni kriminalac. Goniti prekrsioca.

3. Nikad ne umisljati da ako je jedan predstavnik grupe nekakav to vazi i za celu grupu.

Pa to su sve stvarno elementarne stvari. Uopste nije komplikovano da se razume.

Sto se tice toga da je Povelja Ujedinjenih Nacija toboze pogazena kad je neko tebe povredio -- pa to je zaista infantilno.

1. Povelja Ujedinjenih Nacija o ljudskim pravima je propis, pravilo.

2. Ona garantuje fundamentalna ljudska prava.

3. Ljudska prava se konstantno krse svuda u svetu.

4. Upravo zato je Povelja i potrebna, da bi se preksrisoci mogli goniti.

U Nemackoj ljudi iz Varvarina, rodjaci poginulih u bombardovanju, vode spor protiv nemacke valde pred Ustavnim sudom na osnovu te Povelje.

Dakle, nisi ti centar sveta i nije tvoje iskustvo nesto sto ima reperkusije na univerzum.

I ko je rekao da je Amerikanac/Francuz/whatnot vredniji od tebe??

Svasta s tobom.

Naravno da ima Turaka/Amerikanaca/Rusa/Francuza/Kineza/Srba/Makedonaca/Slovenaca/Roma/itd koji jesu pametniji, obrazovaniji, lepsi, duhovitiji, bolji sportisti itd. od tebe i ima onih
Turaka/Amerikanaca/Rusa/Francuza/Kineza/Srba/Makedonaca/Slovenaca/Roma/itd koji su od tebe gluplji, neobrazovaniji, ruzniji, dosadniji itd.

To nema nikakve veze sa Poveljom UN o ljudskim pravima koja garantuje da ces ti, Majka Tereza, Osama bin Laden, tvoj komsija koji sa 14 godina diluje drogu i siroce iz Ugande imati JEDNAKA PRAVA: da vas se isto tretira pred zakonom. I da ce svako ko vam ta prava uskrati ili vas diskriminise biti kaznjen.

Ali to kaznjavanje nije automatsko, tako kako ga ti zamisljas -- tipa: "uciteljice, Milan me cupa, Amerika me bombarduje itd." Za to postoje sudovi i iskljucivo zahvaljujuci Povelji UN oni presudjuju u korist zrtava.

Mnoge zrtve nikad i ne tuze pocinioce. Mnogi nemaju srece i poginu. Za to nije odgovorna Povelja UN, jedan papir, konsenzus svih drzava sveta da one -- drzave -- nece zloupotreblajavti svoje prerogative, odnosno da ce kad to ucine biti podlozne sudskom ispravljanju greske.

Da li uopste pojmis koliko je takva jedna cinjenica velika u odnosu na zelje i snove, ali nemogucnost da se ista i nalik na tako nesto uredi u vreme Huga de Groota (Grotiusa), oca medjunarodnog prava???

Poruku je izmenio Gospod, 09.09.2006 u 06:14.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice