Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Zaposlena mama
staro
  (#19 (permalink))
Mish
Delete Woman
Mish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimum

Član od: 23.06.2006.
Poslednji login: danas 22:51
Pol: Žensko
Odgovor: Zaposlena mama - 22.03.2008, 00:56

Dobra mama je ispunjena, ostvarena i zadovoljna žena. Mislim da je svakoj ženi potreban luft i bar na kratko beg iz kuće. Naravno, teoretski, to ne mora nužno značiti zaposlenje (npr. može se beg naći i u redovnim odlascima u razne salone lepote, šoping sa prijateljicama, volonterski rad u humanitarnim organizacijama,....). Ali, ovo je zemlja Srbija gde dobra majka mora da misli na golu egzistenciju porodice.
Lično, sebe nikad nisam videla kao domaćicu. I ne bih bila zadovoljna takvom ulogom. Takođe, ne bih volela ni da ostanem bez materijalne nezavisnost, a s obzirom da mi baba i mater nisu ostavili avione i kamione, za istu moram sama da se potrudim.
Roditelji (pri tome mislim i na oca i na majku) su uvek u onom procepu: dati detetu više vremena ili bolju egzistenciju. I potpuno se slažem da je to zapravo umetnost balansiranja.
I nikad mi neće biti jasno zašto se uvek povlači pitanje zaposlene majke. Nije li ista priča primenljiva i na očeve? I da li je detetu bolje da ima 24/7 majku i vikend oca ili uravnoteženu prisutnost vršnjaka u obdaništu, baba i deda, majka i očeva?

@Ca blues
Nisam mama i nemam dete, ali me zbog toga niko ne može proglasiti nekompetentnom da dam svoje mišljenje. Uostalom, svi mi smo imali zaposlene ili nezaposlene majke i možemo dati svoje viđenje iz ugla deteta (a čini mi se da je u ovakvim dilemama ugao deteta i najbitniji).
Ako je potcenjivanje sagovornika samo zato što pitanje postavlja samohrani otac, imamo već temu o jednoroditeljskim porodicama.

... Ko nije drvo razumeo prvo, pa tek onda sadio, taj nije ništa uradio... I, shvatiće, kad-tad, da ne zna šta je hlad....

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice