Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Zaposlena mama
staro
  (#6 (permalink))
Cecara
just keep swimming..
Cecara je dostigao maksimumCecara je dostigao maksimumCecara je dostigao maksimumCecara je dostigao maksimumCecara je dostigao maksimumCecara je dostigao maksimumCecara je dostigao maksimumCecara je dostigao maksimumCecara je dostigao maksimumCecara je dostigao maksimumCecara je dostigao maksimum

Član od: 22.08.2007.
Poslednji login: 18.08.2008 20:07
Pol: Žensko
Godine: 33
Odgovor: Zaposlena mama - 20.03.2008, 14:42

Citat:
Ca blues kaže: Pogledaj poruku

....čudo jedno kako uvek stvari komentarišu nekompetentni likovi....čuuudo....
Zaista cudo. Majka sa detetom nije kompetentna po tebi, ali zato ti jesi.

Smatram da barem kod nas jos uvek velik broj porodica ne moze sebi da priusti da zena prestane da radi kad dodje dete. Ovde naravno mislim na materijalnu situaciju. Na zalost, mnoge zene moraju da se vrate na posao i prepuste brigu o detetu bakama (sto i nije lose) ili vrticima u kojima nema mesta, skupo je, uslovi bas nisu tako dobri, ili zenama koje cuvaju decu kod kuce.

E sad, nismo ni mi sve iste. Neke zene zele da provode vreme sa svojim detetom/decom dok ova dobro ne poodrastu, dok su neke nesrecne sto su stalno kod kuce i ne mogu da nastave ritmom kojim su manje-vise zivele pre deteta. Ovo naravno ne znaci da su zene koje zele da rade losije majke, nego samo to da imaju potrebu da se ostvare i na nekim drugim poljima osim majcinstva. Ne smatram da je zaposlena mama ni bolja ni losija, zavisi od osobe do osobe. Poznajem zene koje ne rade ali su se potpuno pronasle u podizanju dece i srecne su sto ne moraju da rade (i ne, nemaju masnu kosu i 100kg-naprotiv) dok isto tako znam i neke koje su jedva cekale da se vrate posle porodjaja na posao, i postale mnogo opustenije i raspolozenije sa svojom decom kad radno vreme prodje. Sve je i ovde sasvim individualno, ali na zalost malo nas moze da bira.

Life is a series of challenges to be met and mastered.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice