Pregled pojedinačne poruke
Zlato i rekord Čavića u Ajndhovenu
staro
  (#1 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 15:02
Pol: Žensko
Godine: 33
Zlato i rekord Čavića u Ajndhovenu - 19.03.2008, 21:11

Srpski plivač Milorad Čavić osvojio je zlatnu medalju u disciplini 50 metara delfin na Evropskom prvenstu u Ajndhovenu. Čavić je, pored osvojenog zlata, napravio i novi evropski rekord pošto je dužinu od 50 metara isplivao za 23 sekunde i 11 stotinki. To je za 14 stotinki bolji rezultat od prethodnog rekorda koji je takođe držao naš plivač.
Srebrnu medalju osvojio je Ukrajinac Sergej Breus sa rezultatom 23,48, a bronzanu Španac Rafael Munjos Peres.
Svetski rekord na 50 metara leptir iznosi 22,96 sekundi, a postavio ga je Južnoafrikanac Roland Šuman 25. jula 2005. godine u Montrealu.

Čavić za B92: "Tajna je u brijanju"

Novi evropski prvak Milorad Čavić izjavio je za B92 da se nije pribojavao finala, iako je impresivno otplivao polufinale i tada u utorak takodje oborio evropski rekord:
"Posle polufinala znao sam da mi je ostalo još puno prostora za napredak pošto se nisam brijao u utorak. Znao sam da ću imati nekih 15 sati da se odmorim i spremim za trku,takodje i da se obrijem i da odradim tu "pedeseticu" malo bolje. Sve je bilo super tokom finalne trke, jedino što nisam imao perfektan ulazak u cilj. Znam da ću da se kajem malo večeras što nisam oborio i svetski rekord. Tu mi je bio i mogao sam, ali biće još prilika", rekao je novi evropski prvak i rekorder za B92.

Podsetimo, Milorad Čavić upisao se u sredu uveče zlatnim slovima u srpske sportske almanahe pošto je osvojio je zlatnu medalju u disciplini 50 metara delfin na Evropskom prvenstu u Ajndhovenu. Čavić je, pored osvojenog zlata, napravio i novi evropski rekord pošto je dužinu od 50 metara isplivao za 23 sekinde i 11 stotinki. To je za 14 stotinki bolji rezultat od prethodnog rekorda koji je takođe držao naš plivač.

Srebrnu medalju osvojio je Ukrajinac Sergej Breus sa rezultatom 23,48, a bronzanu Španac Rafael Munjos Peres.

B92

Milorade bekrijo!

Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice