Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Antipreporuka, što da ne?
staro
  (#22 (permalink))
memento
n o s t r o m o
memento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimum

Član od: 20.08.2007.
Poslednji login: 02.09.2008 09:45
Pol: Muško
Odgovor: Antipreporuka, što da ne? - 19.03.2008, 16:36

Citat:
Isahara kaže: Pogledaj poruku
Dragi Memento, ne mogu se oteti utisku da ste iskoristili moj post o krajnje subjektivnom doživljavanju ruske književnosti ali nažalost, interpretirali ste moje pomalo proizvoljno te bolje da ste citirali. Ne mislim da ijedan narod može biti siromašnog duha. I nisam sklona da koristim romantičarske odrednice, tipa "duh naroda" a rečenice ne držim nezanimljivim već predugim što je stilska odlika. Ipak je umetnost u pitanju
Elem, antipreporuka bi bila ekspanzija romasiranih biografija poznatih slikara. Od majstora renesanse zaključno sa Van Gogom ili Lotrekom. Naravno je poželjno biti upućen u istoriju umetnosti ali ovo prevazilazi sve mere dobrog ukusa. Posle treće pročitane, sve postaju nalik jedna drugoj
Postovana, Vasa primedba je uglavnom na mestu, mada se, cini mi se, jasno moze zakljuciti iz konteksta da sam pod onim "Rusi" mislio na ruske pisce. Nisam zloupotrebio Vas prethodni post, odnosno to mi nikako nije bila namera. Zatim, Vasa misljenje smatram potpuno ravnopravnim svom, samo sto se nasi stavovi o tome razlikuju. Moj stav ne znaci i da sam ja u pravu, zato sam ga i definisao kao licnim i subjektivnim...

I jos jedan moj krajnje subjektivan stav. Da sam ja nekim slucajem pisac, bio bih presrecan kada bi moje napisane misli imale tu snagu, temperaturu, boju, i svekolike druge kvalitete kao recenica Gogolja, Tolstoja, Dostojevskog, Goncarova, Ljermontova, Turgenjeva....

Ploviti se mora, voleti je poželjno...

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice