Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Kafanske price
staro
  (#17 (permalink))
memento
Colonel Walter Kurtz
memento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimum

Član od: 20.08.2007.
Poslednji login: danas 22:29
Pol: Muško
Odgovor: Kafanske price - 16.03.2008, 19:23

Davno, davno, u bašti kafane Tri šešira u Skadarliji, sam čuo po prvi put poznati, rekao bih, monolog odnosno pričanu šaljivu verziju o prikazivanju prvog nemog filma u Leskovcu. Umro sam od smeha slušajući je. Kasnije, takođe po raznim kafanama, sam je slušao više puta i sve su bile, naravno, slične, ali ne i iste. Pamteći deliće svih tih brojnih verzija napravio sam jednu hibridnu, odnosno originalnu s smislu jedinstvenosti, varijantu ovog teksta i ako neko od forumaša poseduje izvorni tekst „Došea prv’ nem film v Leskovac“, voleo bih da ga iznese na ovom forumu. Takođe napominjem da je moje poznavanje leskovačkog narečja oskudno i da sigurno u tekstu ima proizvoljnih i neadekvatnih reči, odnosno izraza...

.... Došea prv nem film v Leskovac i kude će gu davav, dogovoruli se esnafi da gu davav v kafače „Slavuj“ (Jevropa). Gazda na tuju kafanu je gazda Dupko, a prevodilac će da bidne kelner Trajče, od milošte vikan Trokur.
Na zid go okačiše jedan čaršaf flekav od špriceri beli, tanko, debeli, sarme, podvarci, đuveci, mućkalice i ostalo, a na zid ispisaše:

Zabranjeno:
Semenki grickanje
Na pod pljuvanje
Na majku pcovanje
U t’mninu nađuvanje, da ne kažemo jebanje

Uprava s poštuvanje

Spustiše fironge, zagasiše lepetrike, opustiše go onaj rejektor i vika Trajče: ,,U ovaj film sto je došja iz Kolivud i što se vika Zameo gi vetar će igraju Simon Sifon, Flaster Kurton, Greta Gabor, Gari Koplerajče i ostali mlogobrojni,....
Ovaj golem čo’ek toj gu je muž na onuj malečku žensku, a onaj, malečak toj gu je švaler,... eeeeeeee, posle ce ga svi mavav , sam',... on ce gi na svih da jebe majku v treći čin...
Na toj ce neko iz publiku da rekne: Gazda na ovu kafanu, gazda Dupko neka izede jedno gomno!
A gazda Dupko će oma: „ A be Mitke, iako je t’mnina po glas te poznaja, a utra kad svane majku sam ti jebaja, a ženu ce ti jebem obaška zatoj što me ogovaraš po šaršiju!!!“
Na toj nasta takva uka i halabuka, cimanje i tepanje,.... lele, lele,... zajebalo veka,... i takoj je prošea prv nem film sto se prikazuvaja u sred Leskovac, u kafanu „Slavuj“ kod kafedziju Dupka,.... ako l'zem, lovačku sreću da nemam!!!!

Rebel

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice