|
Odgovor: Verske sekte -
14.03.2008, 11:36
Šteta što ljudi ne vide ovaj problem. Čuje se povremeno nešto na te veu al' ništa da neko učini protiv toga. Mislim, dovode ljude u zabludu, kradu im novce, a i da ne pričam šta neke satanističke sekte rade. Znam jenog dečka(17 god.) kome je jedna sekta upropastila život. Kao, nekki satanisti. Navukli čoveka na drogu, i sva ta sranja, a on bio u toj sekti, samo zato što je injegova devojka bila u njoj. Odviko se on nekako od droge, i raskrstio s tim budalama, al' su ga pola godine pošto je izšao iz sekte, proganjali - dolazili mu kući, pretili i sve to. Prijavio je on policiji, al' policija ništa, kao ‚‚Neće oni nikog ubiti, to su samo neki zaluđeni klinci...‚‚ i tako to. Ni policija to ne vidi kao pravi problem.
A kad su ti ‚‚klinci‚‚ iz sekte, oskrnavili neke grobove, opet niko ništa nije uradio - popravili štetu na groblju, i puj pike ne važi. Kako sam čuo od mog druga koji je bio u toj sekti, i koga sam već pomenuo, ti satanisti, sve deca nekih lokalnih budža. Ne znaju šta će od sebe, pa ajd malo da obožavamo đavola. I zato niko ništa ne preduzima.
I još nešto Muchomachor, slažem se s tobom, ali šta ako neko koga ti poznaješ i voliš uđe u neku sektu, i njemu ta sekta upropasti život. Da li će te onda biti tvoj problem? Da li ćeš onda obratiti pažnju? Cenim tvoj humor, ali ovo nije tema za šalu. Većina ljudi se ponaša tako kao ti ‚‚Nije moj problem‚‚ ‚‚Baš me briga‚‚ a kad njihova deca uđu u sekte, i počnu da trabunjaju nešto, skrnave grobove, i drogiraju se onda bude ‚‚Otkud to?‚‚ i zato treba obratiti pažnju. I slažem se da ne možemo istrebiti sve koji su drugačijeg uverenja, al one koji nameravaju da varaju druge, navlače ih na narkotike, uzimaju im pare, skrnave grobove, i nedaj bože ubijaju, treba makar zatvoriti. Il u zatvor, il u mentalnu ustanovu, kako koga.
Guns don't kill people.
I do!
|