Citat:
Mater Vetru kaže:
Vlado, mislim da razumem tvoj stav. Ispravi me ako grešim. Ako je tvoja želja i motiv izlaska u grad to što si naveo, apsolutno te podržavam
|
Citat:
Mater Vetru kaže:
Imam samo jedno pitanje. Zašto je dobra zabava dobra samo posle ponoći? To ne razumem. Društvo je na okupu? Jeste. Raspoloženje je sjajno i bez alkohola? Super. Matoraca( čitaj:roditelja )nigde na vidiku? Fantastično. Imate sve sastojke neophodne za dobar provod. Pokušaj da mi objasniš, pliz, zašto je toliko bitno da se to dešava preko te magične granice od 00:00.
|
Pa vidi, nije poenta u tome da ostanemo posle ponoci

Mislim zurka je super i ako je od 9 do 11:30, ali ako je dobra. Stvar je u tome sto je neverovatno glupo to sto moramo da pazimo na ogranicenja. Nama drzava ne moze da ogranici izlaske, ona nama ogranicava boravak u kaficima. Dakle do ponoci sedeljka a posle u setnju. Al' zamisli situaciju:
Zurka je dobra, zahuktala se, svi se zezamo, pijemo... I onda neko cisto informativno pita: "Kol'ko ima cuke" bacim pogled na sat: "IIiiiiiiii!!!!- 11-55!!"
I onda svi na iskap pica, kupi se i pali

.
Ili jos gori scenario:
Zurka je toliko dobra da niko ni ne pomislja da pita za vreme. Prilazi nam konobar i kaze: " Klinci dosta je bilo, ajde razlaz!" i sve to u sred Omladinske u prepunom kaficu. Od blama vise ne bih izasao u grad

.
Citat:
indijanka kaže:
Trudim se da idem u korak sa vremenom, pa čak i ispred njega, i uvek sam bila i ostaću na strani deteta. Prvo alternativa, pa onda, ako je potrebno zabrana!!!
|
Citat:
swba kaže:
Upravo zbog toga sto smo i mi bili tinejdzeri i znamo da neke stvari treba sacekati. Mada sa druge strane upravo to sto smo prosli te bubice i godine trebaju da nam budu nauk kako da postupamo sa svojoj djecom. Preke kazne nikako nisu djelotvorne, jer bas u tim godinama maldi su spremni na svakojake gluposti pa cak i da odu od kuce.
A niko vama ne trazi da buljite u knjigu i obrazujete se 24 sata dnevno. Jednostvano meni je malo neprirodno da neko od 13 godina nalazi zabavu u kaficu a ne kako do sada svi pomenuse u parkicu, setajuci po komsiluku i sl. No svako vrijeme donosi nesto novo. Kako nas nisu shvatali nasi ni mi necemo shvatiti vas. Znam samo da me nece bas nesto ni iznenaditi kad mi sutra sin kaze sa 5 godina da ce da visi u gradu do 12
|