Citat:
sanja_l kaže:
Sta mislite koji od privatnih fakulteta je najbolji? Kad kazem najbolji mislim na kvalitet nastave, odnos profesora prema studentima, vannastavne aktivnosti,...
Evo nekih predloga : Megatrend, Fabus, F@m, BK, i dr.
|
Ja eto idem na drzavni fakultet FTN u Novom Sadu, smer elektrotehnika i apsolvent sam. Nikad nisam bila ostecena, odnos profesor - student je svih 5 godina bio odlican i za primer, nikad se nisam osetila ugrozenom ili omalovazavanom. Vannastavnih aktivnosti je bilo ali ne nesto preterano jer moj smer- racunarstvo to i ne zahteva. Razmene studenata ima dosta, saradjuje sa dosta Evropskih zemalja i sa Tajlandom. Znam nekoliko mojih profesora koji nama predaju, a predaju i na Raf-u. Uporedjivala sam plan i program sa oba fakulteta i to je zaista veoma slicno.

Menadzment postoji i na FTN-u tako da imas i tu opciju, sto da ne. FTN je ozbiljan, kvalitetan i odlicno organizovan fakultet, jedino tu moram da izuzmem arhitekturu jer su oni poseban svet i imaju neku svoju upravu. Sto se tice ostalih drzavnih fakulteta, zalili su mi se prijatelji sa Filozofskog fakulteta da kod njih odnos student - profesor i nije bas na zavidnom nivou. Zalili su mi se i prijatelji sa Ekonomskog fakulteta, ali najvise u vezi organizacije samog fakulteta jer je sediste u Subotici, a ne u Novom Sadu. PMF koliko znam dobro funkcionise, slicno FTN-u.
Fakultete koje si ti navela su menadzerski fakulteti. Ali mogu ti samo reci, da nema veze na koji fakultet od tih odes, sve zavisi od tvog truda i rada. Evo pre par dana sam pricala sa drugom koji radi diplomski na Fabus-u, i bas mi je rekao da nije zadovoljan onim sto je naucio na tom fakultetu, kaze da mu je nekako sve to malo bilo i lako. Trenutno se bavi stvarima koje nije ucio na fakultetu. Jedan drugi drugar zavrsava BK i znam da se poslednjih godina zalio da otkad je bila frka sa Karicem, fakultet mu se raspada. Za Megatrend ne mogu nista da ti kazem sem da Marija Serifovic ima stipendiju tamo.

Salim se za ovo poslednje.

F@m znam da je lak fakultet i da ga zavrsavaju ljudi pored redovonog zaposlenja.
Pa eto mozda ti ovo pomogne.