Stvari su svakako odmakle kontroli, pa bih i ja zakon
možda podržala kao preventivu.
Sasvim sam sigurna da ću pravilno vaspitati i kontrolisati svoje dete. I volela bih najviše da mu ja određujem, ako ću mu uopšte određivati, dokle će ostati napolju. Tako i radim.
Bolje da ne lajem šta smo sve mi radili, a da dodam da su se najveća sranja dešavala u prepodnevnim časovima, kada roditelji nisu bili kući, pa se grupno išlo kod onog ko je bio sam. Nije bio potreban ni kafić ni mrak. Kao što nije ni sada. Ali to su manje - više, svi rekli. Nisam preskočila detinjstvo, ali nisam preskočila ni izlaske, niti su mi oni izašli na vr' nosa. Ja još uvek ne znam da stanem. Odrasla na onom kilometru grada na kom je tada bio najveći procenat narkomana u zemlji, ja mislim. Kretala se po raznoraznim društvima. I ništa mi ne fali ( određeni da se uzdrže

) A roditelji mi nisu puno toga branili, a nikako ih ne bi mogla svrstati u nesavesne. Hvala im što sam ovakva. I to VELIKO HVALA
Sećam se da sam kao klinka pisala neki rad, imam ga negde tu po knjigama, gde sam uporedjivala čoveka sa brodom i život sa morem. Ako od svog deteta napraviš dobar brod, nema te oluje koja će moći da ga slomi. A moji su bili dobri umetnici. Iz svojih oluja sam se izvlačila sama, i tako samo jačala. Još jednom im hvala
Što se tiče primera iz moje okoline, gori su bili oni kojima je branjeno, pa su kada izađu bili kao pušteni sa lanca. Ali to je opet bilo vezano za glupe poteze koje su njihovi roditelji vukli.
U osnovnim školama se deca skidaju i slikaju mobilnim telefonima, nema potrebe da idemo dalje. Sve je stvar kućnog vaspitanja.
I umesto što se prvo deci uvode kojekakve zabrane treba im prvo pružiti alternative. Ne raditi nešto za njih samo u predizbornim kampanjama. Prvo im pružiti nešto, pa onda videti da li su zabrane uopšte potrebne.
Trudim se da idem u korak sa vremenom, pa čak i ispred njega, i uvek sam bila i ostaću na strani deteta.
Prvo alternativa, pa onda, ako je potrebno zabrana!!!
Ja bi pre zabranila velikima da ratuju npr. Kad bi mogao tako neki zakon da se uvede bilo bi super.
Takođe mislim da bi ova granica trebala da se pomeri bar na 16 godina. Da se i njima malo izađe u susret.
Citat:
Sto se tice sna isto je spavao od 10 do 7-8 ili od 3-12
|
Citat:
Nije isto, ali to je rasprava za neku temu o zdravlju
|
Mogla si i ovde da mu kažeš Megz, čisto da zna da je isto ako gleda kvantitet, ali ne i kvalitet. Samo po mraku se luče određeni hormoni, a neki čak samo od 22-02h. Koji su jako bitni za tvoj rast i razvoj.