Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Sta je Spyware?
staro
  (#9 (permalink))
simke
Senio®
simke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimum

Član od: 08.07.2007.
Poslednji login: 17.08.2008 20:00
Pol: Muško
Odgovor: Sta je Spyware? - 09.03.2008, 11:04

Čudi me da niko nije spomenuo kako je jedan od prvih koraka u bezbednosti ne koristiti Internet Explorer, već Operu ili Firefoks. Naravno oni nisu zamišljeni da vas štite od ovih napasti poput programa koji služe u te namene ali koristeći njih manje su šanse da vas se ufunjaju razni smećarski programčići na računar u odnosu na to ako koristite IE6 ... moram napomenuti kako nisam upućen da li je najnovija verzija IE7 u konkurenciji sa Operom i FF jer ga ne koristim osim kada baš moram a to je skoro pa nikako.

Lavasoft Ad-Aware ima takođe besplatnu verziju koja je dovoljna za uredne korisnike koji nisu preterano nestašni pa ne posećuju sajtove sa nevaljalim domaćicama i sličnim igračkicama gde su najčešće stacionirani najopasniji špijunski i sl. roboti koji strpljivo čekaju one koji vole takva mesta, pa dok uzbuđenje raste pažnja opada logično je da ne može sve da raste u istom monetu, zar ne.

Lavasoft Ad-Aware je prilično brz i korektno odradi svoj posao.

Pošto ni ja ne mislim kako je dovoljan samo jedan program te vrste na računaru imam sklonost da s' vremena na vreme pustim anti-spyware programe a naročito onaj pod ZoneAlarm-om da vršljaju i pregledaju dubioznije računar ... inače ovaj programčić sam uključio da stalno bude aktivan i da automatski obriše svo pronađeno smeće.

Poruku je izmenio simke, 09.03.2008 u 11:09.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice