Ne mogu da verujem da se bas svi protivite izlascima posle 12, al' svako ima svoje misljenje, a da li cu to ikada razumeti ... videcemo
Elem da prokomentarisemo nekoliko skorasnjih postova
Citat:
adminka kaže:
Što se mog detinjstva tiče, ja sam u 7. razredu imala izlaz do, čini mi se, 22 h, dok su me na letnjem raspustu pustili do 23-24, ali sam bila ispred zgrade, ili pak negde u naselju i moji su uvek mogli da me pronadju da sam im kojim slučajem zatrebala. Desilo se par puta da zakasnim kući, pa umesto u 23, ja stignem u 23:15 i tada sutra ne bih mogla napolje. Nije se radilo o smešnih 15 minuta, već o tome što nisam ispoštovala pravila svojih roditelja, a bila sam dete i dužna da ih poštujem.
Sećam se perioda kada sam ja počela da izlazim. Moji su me prvi put u "ozbiljan izlazak" pustili kada sam krenula u srednju školu... i to zato što se održavao neki koncert koji ja ni mrtva nisam želela da proputim.
Pre toga sam "išla napolje" - tako smo to zvali, a "izlazak" se svodio na "blejanje u naselju", sa drugarima iz komšiluka.
|
Svaciji roditelji su drugaciji i svako ima drugacije vaspitanje.

Izlasci ispred zgrade su ok, al' to posle izvesnog vremena dosadi. Pravljenje sranja je doduse uvek iznova zanimljivo al' tu je rizik od toga da nas uhvate a posle smo obrali zelen bostan

Sa druge strane u gradu mozes jedino dobro da se provedes ( kafenisanje, caskanje, koncerti, vacarenje zemski

). Ako se tome doda da ne konzumiramo ni flasu vapi nista ne moze krenuti po zlu, ne?
Citat:
adminka kaže:
Zato sam ja protiv klinaca koji u kafićima bleje posle ponoći... ne zato što mogu da naprave glupost, jer, iskreno, glupost mogu i ispred zgrade, ili u parku, ili kod druga ili drugarice u sobi, već zbog toga što MORA da postoji period u životu u kom se igraš u pesku, u kom preskačeš lastiš, u kom se šetaš sa drugarima po naselju, u kom izlaziš po kafićima i diskotekama, u kom izlasci polako počinju da dosadjuju i tako dalje... Ako počnemo sa hiper preskakanjem odredjenih faza života, dokle će nas to dovesti?
|
Citam ovaj post i k'o da slusam Gogoa

Pa ljudi, i vi ste bili tinejdzeri. Ovaj prelazni period budi "bubice" u nama i ne mogu da shvatim da vi ne shvatate da mi i nismo bas klinci ( bar ne toliki

) i da imamo potrebu da uvedemo neke promene u nase zivote, tj. da izlasci pocnu da budu nesto sasvim normalno. Pa ne mozemo ni mi po ceo dan da buljimo u knjigu i da se obrazujemo

.
Citat:
swba kaže:
Samom zabranom tesko da ce se sta postici. Naprotiv moze samo da dovede do revolta maloljetnika i sl. Pre svega njima treba pokusati objasniti zasto njima u to doba nije mejsto u zadimljenom kaficu u kom tece rijeka alkohola. Upravo sve ovo sto je LadyS rekla, svako vrijeme ima svoje, a danas svi zure da odrastu.
Vjerovatno i tebi Vlado ce ovo sve da zvuci logicno sto ti svi mi pricamo kad dodjes u nase godine.
Ja nisam nikada imao zabrane ili neka ogranicenja. Jednostavno sve se svodilo na povjerenje izmedju mene i mojih rodjitelja. Dali su mi slobode i posmatrali kako cu da odreagujem. Naravno da su bili spremni da se to ukine ali ja nisam dozvolio da izigram njihovo povjerenje. Ali kad malo bolje razmislim ja nisam ni poceo da izlazim po kaficima ladno do 18. Vjerovatno razlog tome je bila finansijkska situacija, ipak su to bile posleratne godine, a tada nije bilo nesto ni sigurno da se visi u to doba po nekim rupama.
No opet imamo masu neodgovornih roditelja, a to je cinjenica. Da nije ne bismo svakodnevno gledali maloljetnike ubijene od alkohola i sta znam svega ne. Zato i ja svoj glas dajem za zabranu. Zarad takvih mozda ce da ispastaju dobra djecica koja ce u lokalima da piju djus i gledaju crtace ali tamo gdje porodica nema kontrolu zakon svakako treba i mora.
|
Citat:
Meggy kaže:
Pa, ne kazem da se svi ponapijaju, ali se jako veliki procenat dece ponapija i spici po kutiju cigara za vece.
|
Ne vredi

Samo alkohol, alkohol. Pa ak' je to toliki problem, sto drzava nije uvela zakon da se maloletnicima, npr. ne daje da popiju vise od 2 flase piva, tj. 1 case viskija,...