Svi dueti Arsena Dedića
ZAGREB - Novo izdanje Arsena Dedića "Dueti-Dueli" promotivno je predstavljeno u Šibeniku, a glazbenik je inspiraciju za ovo izdanje pronašao u liku Franka Sinatre, koji je na sličnom albumu okupio sve glumce s kojima je pjevao u duetu. Na Arsenovim "Duetima-Duelima" nalaze se dueti s velikim glumačkim imenima Milenom Dravić, Radom Šerbedžijom, ali i drugim imenima kao što su Tereza Kesovija, Darko Rundek, Kemal Monteno i, naravno, nezaobilaznima Gabi Novak i Matijom Dedića. Na ovome izdanju našlo se 29 dueta, a za naslovnicu je odabran detalj sa slike Dueti-Dueli Arsenova prijatelja, crnogorskog slikara Voje Stanića. U povodu izlaska ovoga izdanja Arsen je izjavio: "Nakon svega što sam do sada napisao i skladao, došlo je vrijeme za pospremanje, pa je ovo izdanje sasvim logično u mojoj diskografiji". D. N
Dnevni list 26.08.2006
Godine im ne mogu ništa
MOSTAR - Nakon dugo vremena mostarski ljubitelji starog dobrog rock and rolla u četvrtak večer napokon su došli na svoje. Naime, nakon punih šesnaest godina Mostar su pohodili poznati beogradski Partibrejkersi, još jedanput pokazavši kako je kult koji se posljednjih dvadeset i više godina gradi oko ovog benda itekako opravdan. Pred oko tisuću ljudi na stadionu Kantarevac Partibrejkersi su nastupili u sklopu humanitarne akcije "Protiv pedofilije i droge", koja je organizirana na inicijativu Udruge građana Eidos iz Mostara. Iako su u prvi mah na istom koncertu bili najavljeni i nastupi sarajevskog Zabranjenog Pušenja i Urbana & 4, oni su ipak izostali, no krajnji dojam je da nisu nikome pretjerano ni nedostajali. Za uvertiru glavnom događaju pobrinuo se širokobriješki bend Darkwood, koji je uz doduše ponešto zastarjeli repertoar okupljenu masu zabavljao dobrih sat vremena. Nakon toga na pozornicu su izišle zvijezde večeri i vožnja kroz povijest jugoslavenskog rocka mogla je početi. Uz poneku pjesmu s posljednjeg albuma "Gramzivost i pohlepa", Cane i društvo su se ipak više oslanjali na stare i provjerene hitove, počevši od najstarijih poput "Hiljadu godina" i "Ti moraš biti moja", pa sve do onih iz nešto kasnije faze poput "Hoću da znam" i "Sunca sin". Ipak, posve očekivano, najveću euforiju među okupljenim obožavateljima izazvale su neizostavne "Kreni prema meni" i "Hipnotisana gomila". Cijela priča zaokružena je nakon sat i pol svirke i jednog bisa, nakon kojeg je stiglo obećanje da se s Partibrejkersima vidimo opet. Nadamo se, ovaj put za nešto kraće od šesnaest godina. N. Z.
Dnevni list 26.08.2006.
Oliver Mlakar ponovo u ulozi voditelja Kviskoteke
http://www.fildzanviska.ba/clanak_4.htm