Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Treba mi recept
staro
  (#7 (permalink))
Arthur Dent
Hitchhiker's Guide
Arthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimum

Član od: 17.05.2007.
Poslednji login: danas 18:53
Pol: Muško
Odgovor: Treba mi recept - 23.02.2008, 16:37

Citat:
SQUAW kaže: Pogledaj poruku
Dobila sam ga zamrznutog. I to sam jedino i čula od saveta kad sam ga dobila. Da obavezno treba da ga stavim u vodu i tu da ga otapam, a zašto ne znam. A kao ako ću paprikaš onda ne mora pac Nisam krenula u akciju al' moraću sutra deda cupka oko zamrzivača

Fala ve
Kod zečetine ti nema neke naoke
Staviti ga u pac da odleži, a to da li će ići u paprikaš ili ne, nije bitno
još jedna stvar koja je bitna kod zečetine
nemilice troši slaninu, naročito ako spremaš pečenog - meso mu je prilično suvo
ja lično volim kada ima i dosta belog luka

Pošto zec spada u sitniju divljač, dovoljno je da u pacu odleži 24h
E sad što se paca tiče, preporučujem klasični (hladan pac)
za jednog zeca ti je potrebno otprilike 1dl sirćeta, zelen, mrkva, i crni luk, malo bibera u zrnu, lovor list, i majčine dušice
na dno posude poredjaš zečetinu (sečenu po zglobovima, tako da kosti ostanu cele) prekriješ sve to isečenim povrćem, dodaš biber, lovor i majčinu dušicu, i na kraju sve preliješ sirćetom i vodom (umesto vode može i vino, potreban je otprilike jedan decilitar)
to malo mesa što nije prekriveno pacem, namaži jestivim uljem - dovoljna je koja kap, tek da meso promenilo boju
i posle 12 časova je preporučljivo okrenuti zečetinu

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice