Citat:
bleiburg kaže:
Odeš u Sarajevo i prospeš tu priču,nisam baš siguran kako ćeš proći.Ne znaš ti ništa o "multietnićarima" jer nisi u "suživotu" sa njima.Nije to ono Sarajevo o kojem su ti pričali prije rata,sve je drugačije,seljakluk,mudžahedini,vehabije,sandžakli je,1500 novoizgrađenih džamija ko je ne liče na džamije,uobražene žene sa šamijama na svakom mjestu .To je nekad bio olimpijski grad a sad ga i one malobrojne sarajlije zovu "Sanđak-selo  .Sory
|
Hm, mislim da se danas mnogi nebi osjećali lijepo ni u Foči. Upravo sam pogledao reportažu sa mirnih protesta održanih tamo danas. mislim da se onih "80 %" Srba antifašista okreće u grobu od zastava sa mrtvačkim glavama i parola koje su se izvikivale npr: Ubi, zakolji da šiptar ne postoji.
Kada već idemo do kraja, sve odluke kao i ona o promjeni naziva ulica u Foči nisu donesene zbog tolerancije rukovodstva i građana, nego da bi se izgladili odnosi sa međunarodnom zajednicom, koja je Foču stavila na "crnu listu, uvela joj sankcije i prekinula sve vidove pomoći zbog opstrukcije povratka i stalnih fizičkih napada na povratnike - i pri tom je proglasila "šampionom" u toj oblasti. da budem pošten i neke opšštine u FBiH su također bile pod sankcijama - mislim Donji Vakuf - ali Sarajevo nije...
Eh da naravno na sarajevskim se ulicama svakodnevno mogu viditi automobili sa BG i NS tablicama. Ja još nisam vidio ni čuo da je neko imao nekih problema...Naprotiv dobio sam jako puno mailova i P.P poruka na raznim forumima gdje mi ljudi iznose svoja pozitivna iskustva prilikom posjete gradu. Uostalom nikome na čelu ne piše ko je. Svi smo mi puno sličniji nego što to želimo priznati.. Što se tiče razlika u jeziku - većina Sandžaklija koji žive u Sarajevu govore ekavski...