Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Fildžan viška
staro
  (#283 (permalink))
valterbraniSA
Iskusni forumdžija
valterbraniSA će uskoro postati poznat članvalterbraniSA će uskoro postati poznat članvalterbraniSA će uskoro postati poznat član

Član od: 22.06.2006.
Poslednji login: 03.12.2008 01:08
Pol: Muško
Odgovor: Fildžan viška - 22.02.2008, 17:46

Citat:
bleiburg kaže: Pogledaj poruku
Za tvoju informaciju u Foči su promjenjena imena svih ulica koja su vrijeđala pripadnike Bošnjačkog naroda(Hrvata nije bilo ni prije rata).Skupština opštine je donijela takvu odluku prije par godina uz saglasnost svih prisutnih Bošnjaka poslanika.P.S Mi smo svoje smeće počistili.Zločinci u zatvoru ili pod zemljom,imena i nazivi ulica u skaladu sa dogovorom...šta je sa vama?nešto vam to neide u praksi za razliku od "deklarativnog" zalaganja?Čekamo....
Pročitaj šta sam napisao. Za tvoj grad je bio prijedlog inicijative da se jedna ulica posveti Srđanu..Ulice Draže Mihailovića i Ravnogorska postoje u 90 % gradova u RS (dakle nisam rekao uradite to u Foči, uostalom vi ste vratili i vijekovno ime grada) nego u entitetu gdje živiš - to je valjda i tvoje dvorište...

Naravno da je to što se desilo u Foči pozitivno i za svaku pohvalu. Ja sam također veliki pobornik vraćanja svih naziva ulica mnogih poštenih i časnih ljudi, posebno antifašista koji su preko noći zbrisani sa lica zemlje u većini BiH gradova..

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice