Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Zabraniti izlaske posle ponoci mladjima od 18 godina
staro
  (#92 (permalink))
memento
n o s t r o m o
memento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimum

Član od: 20.08.2007.
Poslednji login: 02.09.2008 09:45
Pol: Muško
Odgovor: Zabraniti izlaske posle ponoci mladjima od 18 godina - 20.02.2008, 15:16

Svaka zabrana po prirodi stvari budi otpor. Naravno da moraju da postoje i ograničavajuće mere i sankcije u svakom društvu, odnosno državi, ali da li bi se nešto bitno promenilo u vaspitavanju i bezbednosti pomenute ciljne grupe? Teško. Taj problem je puno složeniji i njegovo rešavanje, odnosno podvođenje pod neku podnošljivu meru, zahteva, po mom mišljenju, puno širu, sveobuhvatnu i dugotrajnu društvenu aktivnost brojnih faktora. Koji su to faktori? Porodica, pre svega. Zatim, država nam mora biti ozbiljnija i njene institucije daleko efikasnije. Školstvo i predškolske ustanove pripremljene ya edukaciju u uslovima novih sistema vrednosti koji se još učvršćuju u našem društvu...
Sve ovo što sam nabrojao kao i dosta toga što nisam kad nas nekako ne štima. Neke stvari i drastično. Zato mislim da bi pomenuta zabrana ako nije podržana i drugim (navedenim) aktivnostima bila samo pucanj u prazno...
Nekao sm se setio vremena kada je zabranjeno točenje alkohola u Amnerici. Po opštem priznanju svih ondašnjih učesnika, nikada se nije niti više pilo, niti je ikada bilo lošijeg pića. Mislim da je moguća analogija jasna...

Ploviti se mora, voleti je poželjno...

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice