|
Odgovor: Zabraniti izlaske posle ponoci mladjima od 18 godina -
20.02.2008, 15:16
Svaka zabrana po prirodi stvari budi otpor. Naravno da moraju da postoje i ograničavajuće mere i sankcije u svakom društvu, odnosno državi, ali da li bi se nešto bitno promenilo u vaspitavanju i bezbednosti pomenute ciljne grupe? Teško. Taj problem je puno složeniji i njegovo rešavanje, odnosno podvođenje pod neku podnošljivu meru, zahteva, po mom mišljenju, puno širu, sveobuhvatnu i dugotrajnu društvenu aktivnost brojnih faktora. Koji su to faktori? Porodica, pre svega. Zatim, država nam mora biti ozbiljnija i njene institucije daleko efikasnije. Školstvo i predškolske ustanove pripremljene ya edukaciju u uslovima novih sistema vrednosti koji se još učvršćuju u našem društvu...
Sve ovo što sam nabrojao kao i dosta toga što nisam kad nas nekako ne štima. Neke stvari i drastično. Zato mislim da bi pomenuta zabrana ako nije podržana i drugim (navedenim) aktivnostima bila samo pucanj u prazno...
Nekao sm se setio vremena kada je zabranjeno točenje alkohola u Amnerici. Po opštem priznanju svih ondašnjih učesnika, nikada se nije niti više pilo, niti je ikada bilo lošijeg pića. Mislim da je moguća analogija jasna...
Ploviti se mora, voleti je poželjno...
|