Tema: Depresija
Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Depresija
staro
  (#12 (permalink))
Neron
LIMITED EDITION
Neron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimum

Član od: 22.11.2007.
Poslednji login: danas 14:19
Pol: Muško
Godine: 44
Odgovor: Depresija - 17.02.2008, 21:41

Citat:
DrinChe kaže: Pogledaj poruku
Ti pišeš o depresiji udruženoj sa agorafobijom i paničnim poremećajem.Plus poremećaj ličnosti(pasivno-zavisni).Jeste kompleksno,samo niko nikada nije umro od te bolesti a ni od pokušaja da radi ono što ga plaši ili ga mrzi.
I nisi zdrav ako 5 metara ne možeš da hodaš zbog nekog razloga koji te psihički inhibira.
Od lekova prepisanih od specijaliste ne bežati,ni od psihoterapije,ali ne bežati ni od problema.Od ljubavi takođe.Seti se koliko i šta možeš kada voliš.O tome pričam,a ne o sticanju slobode i nezavisnosti,kako kažeš,bez suočavanja sa osnovnim problemom.Zvuči komplikovano,ali bez multidisciplinarnog pristupa problemu,teže se i rešava.

Ovo je meni psihijatar sve rekao kada sam se lečio... da mi želudac ne vari,da bubrezi rade prebrzo,jetra takođe... i to su psihosomatski poremećaji ili prosto ne samo psiha već poremećen zbog prvo pomenute i organski red u organizmu... Usput kao veterinar i ja se malo razumem...

Snagom volje se može prevazići sve,ali to kod glupljih uspeva definitivno...

Pritisak mi je i sada 115/75...... kada popijem 6 piva pada na 100/70 i smiruje me tih 6 Nisam merio posle 12 limenki da li ima promena ili posle 2-3l vina...

Kada sam imao pola sata pre 7 godina 140/90 nisam mogao da hodam kroz kuću to je za mene visok (za bubrežne bolesnike je to smešno) ali to se desilo kada mi je pas pojeo za 5 min komsijinog psa,a ja nisam mogao da ga spasem,pa sam se toliko iznervirao da mi je prvi put i jedini u životu pritisak skocio na 140/90 i tako mi je bilo lose da sam otisao u hitnu i primio valijum u venu...

Nisam nikada padao u nesvest ili kolabirao,osim u udesu 1984.

I nema niti jedne fobije u 80% slučajeva , a da nije posledica depresije i to se može saznati iz više izvora od više autora , ali ko kako samo prihvati ili ne isto tumačenje...

Paljenje sveće u bolnici i otpisivanje iz živih 1984 kao što se da primetiti u nekom dobu kada se ćelije više ne regenerišu više nego li odumiru,se vrati na način koji se naziva depresijom...mada to meni nikada niko sem dr nije poverovao niti veruje...

Ma iza su pare zapravo ili strah od bolesti,pre nego li strah od smrti,ako to nije i isto u suštini... ili oboje zajedno,što je najbliže istini...

...ja sam uvek u pravu,čak i kada jesam...neko to shvati pre,a neko i ranije...

Poruku je izmenio euridika, 17.02.2008 u 23:50. Razlog: velika slova

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice