Citat:
marconicyss kaže:
Mislim da je danas pametnije baviti se politickim analizama, nego ucestvovati u kampanjama, barem kada je suditi o "prevelikim slobodama misljenja", koje se kasnije svima olupaju o glavu. Pre ili kasnije, to je individualna stvar, zavisna od rezima.
|
Citat:
marconicyss kaže:
Imena iz danasnjeg politickog zivota 1999. godine su trckala po "Evropi" i recima "Tucite ih dok ne kleknu" bila su svima nepoznanica, a par godina kasnije, kada su sve politicke protivnike ( barem one kojih su se najvise plasili ) smakli u buvaru, sami sebe nazivaju ekspertima za sve i svasta. Car njihove politike lezi njihovoj retorickoj sposobnosti da uverljivim govorima, maskama za lazi veka i pronevere kakve se vise nikada i nigde nece ponoviti, pridobiju glasacki aparat.
Sposoban je samo onaj od nas koji ce sopstvenim radom za sebe zaraditi onoliko koliko mu treba, ne vise. Sve ostalo su price o zgrtanju miliona, tako sto se "po Evropi", nosenje gajbica naplacuje extra.
Nas Boza Derikoza, barem koliko me secanje sluzi, do par godina zive u France, a na funkcionerske duznosti dolazio je redovno ali iz Pariza. Kako poce privatizacija privrednih giganata, evo nama Boze u zemlji Srbiji, jer je pametan covek, i uvideo na vreme da u dilu sa tajkunima se mnogo bolje zivi, nego tamo po "nekim Francuskama", gde se zaradjuje plata. Barem tako kazu Bozini racuni.
Zao mi je jedino sto kolega Maleni ili Malisa ( izvini nisam najbolje upamtio ime ) kaze, "Glasaj za Cedu, pa da nam svima bude bolje..." Ni Ceda, ni Toma, Ni Boris nece nama dati nista, da se razumemo, velika je njihova rupa u dzepu a price o Evropi su mrtvo slovo na papiru, barem kada je suditi po Borisovim predizbornim tvrdnjama ( zaneo se covek u kampanji, pa nezna sta prica )da ce da brani Kosovo po svaku cenu, a 4.februara, posto se probudio posle bancenja i slavlja oko pobede, zajedno sa svojim stranackim kompanjolima, srlja da potpise srporazum o stabilizaciji, a kojim se garantuje dolazak misije na Kosovo, cime se ono otudjuje. Toliko i o izbornim obecanjima.
Zato drugari, idemo mi nesto da popijemo, nazdravimo sto smo uopste i normalni u ovakvoj drzavi i pokusamo nekako da nadjemo neki poslic, tek da imamo za sledecu turu pica kad se nadjemo.
|
A ovo su tvoje analize odradjena kroz "preveliku slobodu misljenja"?