Citat:
Hadzija kaže:
kada bi svi poceli da se pridrzavamo Njegovih zahteva ne bi bilo patnje, kao sto teoretski kad bi svi isli kod berbera ne bi bilo cupavih ljudi!
|
primeti gde si napisao "teoretski"... zasto nije ispred cele recenice?
Citat:
Hadzija kaže:
Ako moze tvoja pamet zamisliti drugacije onda nesto s tobom nije u redu.
Menjaj perspektivu. Ja sam za pametnu raspravu.
|
ja stalno menjam perspektivu, iz minute u minut... glupo je uvek gledati iz istog ugla.
Bog zahteva .... kako koji
da li se pitas da li bi bilo cupavih ljudi kada bi berberin radio za dzabe?
da li bi i dalje postojali berberi?
da se moze uspostaviti analogija izmedju boga i berberina... smesno je
smesno je ali u tom slucaju bog verovatno sisa grehe i to debelo naplacuje... sisa ovc#@$@ ovaj.... ljude i svakome se trudi da ugodi, ne bi li ovaj ponovo dosao. (malo podseca na situaciju iz srednjeg veka)
Ali ja smatram da su za patnju i napustenu decu najvecim procentom krivi ljudi.... i to drugi ljudi... ne ti koji pate.
Sa druge strane onaj koji ide kod berberina ide zbog sebe pa ja i nevidim puno analogije.
Iz trenutne perspektive...
U nekom "univerzalnom slucaju" da uzmemo u razmatranje boga kao tvorca ljudske(ih) rase(a)... ja verujem da je to moguce
da je to takodje i tvorac zivotinja i biljaka.... da, moguce je
da je vise njih ucestvovalo u konstruisanju ljudskog bica... da moguce je
Sigurno je da nista ne znamo o nasem(im) stvaralac(ima), mada je moguce i da je to samo gospodjica Slucajnost i gospodin Vreme
Moze biti mali zeleni ili puno malih zelenih takodje.
da je bog ili njegov fokus u odredjenom trenutku na odredjenom mestu... ako je jedan => statisticki nemoguce
da bog utice na bol, patnju, napustenu decu... kontradiktorno do granice poplava, zemljotresa i tako to jer nije iskljucena mogucnost upravljanja (delovanja nad) nasom planetom
pricao sam o kontradikcijama globalno iako sam neke bio izvukao cak i iz tvoje prve poente.
religija "namece" jedno... tokom vremena nauka dokazuje suprotno
nauka dokazuje i gradi dokaze na cvrstim dokazima (prethodno dokazanim tvrdnjama).
religija nema dokaze, religija ima veru... veru koja mora biti iznad svega ostalog pa i nauke.
kontradikcije se pojavljuju kada nas licno iskustvo ili nauka uveri u nesto sto se ne slaze sa nasim dotadasnjim verovanjima jer se iz verovanja u X i verovanja u Y izradja vera u Z sto takodje moze biti vrlo nezgodno jer se kula verovanja u Z rusi kada vise ne verujemo u X.
konacni rezultat je razilazenje u shvatanjima razlicitih ljudi.... jedan veruje u jedno, drugi u drugo, treci u trece, i naravno oni koji veruju samo u svoje iskustvo i dokazane cinjenice koje ljudi koji veruju nazivaju ateistima.
Ipak se okrece!