Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste)
staro
  (#54 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: 11.10.2008 10:20
Pol: Žensko
Godine: 33
Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste) - 02.02.2008, 23:34

Kuglof, slani

6 belanaca umutite dobro, onda se doda 6 žumanaca i polako dodaje seckano (sitno):

400 g praške šunke, 5 obarenih šargarepa, 150 g pilećih prsa, 2 čaše* krupno rendanog kačkavalja (na ono za jabuke), 4 kisela krastavčića, pola čaše* ulja. Može soli po ukusu a i ne mora uopšte dovoljno je i ono što puste šunke, krastavčići i kačkavalj.

Kako se dodaje jedno po jedno, tako se i polako meša. Pomešati 200 g brašna i 1 prašak za pecivo pa to takođe polako dodavati u tu masu i mešati.

Kuglof (posudu) premazati margarinom (ja to na prstiće i utrljam lepo u one žljebove), sipati masu, poravnati i staviti u zagrejanu rernu na 200 stepeni tačno 45 minuta

* čaša = ona plastična od pavlake

p.s. Kuglof (posuda) treba da je veličine koja lepo staje na plitak veliki tanjir kad se prevrne

Eto ga:

I isečen:

Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice