Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Bombardovanje 1999.
staro
  (#10 (permalink))
nattydread
haile selassie
nattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimum

Član od: 04.05.2006.
Poslednji login: 27.08.2008 22:04
Pol: Žensko
Godine: 34
Odgovor: Bombardovanje 1999. - 25.08.2006, 14:11

ja sam bila u sudentskom u subotici, i naravno nije bilo predavanja.
scena br 1 - dan prije bombardovanja, ja cimerka radimo graficki, slusamo virgin radio, i oni javljaju da ce bombardovanje poceti "this night". onda je moja cimerka alarmirala pola doma, pa smo se u roku odmah nacrtali ispred doma sa cebadima i toalet papirom i krenuli da se sklonimo na gradjevinski (koji je by the way bio sav u staklu), a buduci da od bombardovanja to vece nije bilo nista, mi smo napravili zurku u domu
secan br 2 - bombardovanje pocelo, cula se prva sirena, ja bila kod drugarice, pa hajde da se vratim u studenjak, kad ono, ja se zaglavila u liftu negdje izmedju treceg i cetvrtog sprata. na srecu, pa su me brzo oslobodili
scena br 3 - ja u posjeti kod drugarice u kuli (koju su non - stop bombardovali), pa smo tamo strah tjerali rakijom i cvarcima (cavrci su mi inace bljak, ali su mi tada bili ravni kavijaru). onda je nestalo struje i vode, pa scena "kupanja" u kadi. jednom rukom vadim loncicem vodu iz neke velike posude i sve pri tom pazim da ne zamahnem rukom previse da ne bih ugasila svijecu pored kade. znaci, sama sebi sam umirala od smijeha.
scena br 4 - dolazim kuci, ono svi poludili, sve je strah, ali nitko ne pokazuje. ja otvaram kapiju, kad ono u dvoristu, moj pokojni ocuh napravio improvizovano ognjiste i u ogromnom loncu kuva pasulj i kupus, mama gundja pored njega da ce joj tako upropastiti najbolju serpu, a on joj odgovara da kuva na struju ako moze
scena br 5 - na buvljaku nadjem neki hercegovacki duvan za jeftine pare. a duvan takav da svaki put kad potegnes, osjetis svaki bronhij u plucima i prebrojis svako preskakanje srca, ali nitko naravno u trenucima krize nije bio gadljiv na njega
scena br 6 - zove me drug iz italije, sav zabrinut, pa pita da li moze preko crvenog krsta da mi posalje hranu i lijekove, a ja mu odgovaram ako bas hoce da pomogne, neka posalje cigare, jer jedino toga nema. ovaj se naravno zabezeknuo i pitao me da li sam "crazy"?
scena br 7 - dogovorimo se da cemo ici u bioskop jer je za DZ, svira sirena, ja u stud. sobici, zatvoren prozor, polugola, peglam neku kosulju. u tom momentu grunule bombe na palichu, prozori mi se zatresu i jedino sto sam ja pomislila u tom trenutku je bilo: ajme meni blama, da me nadju polugolu u rusevinama sa peglom u ruci...
lagala bih kad bi rekla da me nije bilo strah, mogla sam otici kod caleta u sloveniju, ali nisam htjela...iz danasnje perspektive, sjecam se samo onih "saljivih" momenta koje sam i napisala, a o strahu i ruznim stvarima namjerno necu da pisem, jer je toga bilo previse...

nattydread is coming to dinner

Poruku je izmenio nattydread, 25.08.2006 u 14:25.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice