Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Voja - drzavnik?
staro
  (#13 (permalink))
Angus
Vatrogasac...
Angus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimum

Član od: 17.09.2007.
Poslednji login: juče 21:42
Pol: Muško
Godine: 38
Odgovor: Voja - drzavnik? - 26.01.2008, 00:22

Citat:
memento kaže: Pogledaj poruku
Ја, наравно и хвала богу, нисам Марлон Брандо. Уверен сам да сам пуно срећнији него што је био он. Међутим, то не искључује твоју ирационалност. Потпуно верујем да си прошао пакао једног ружног времена, као и већина становника ових простора. Ни ја нисам прошао боље, чак, можда, и пуно горе.
Не покушавам ништа да ти подметнем, јер је евидентно да је то што сам написао истина. Али, истина је и то да су све политичке опције у овој држави подржаване, у огромној већини, управо од појединаца који размишљају на сличан начин, али у корист својих фаворита, а на штету политичких опонената...

Нетолеранција је, на жалост, општа карактеристика ових простора. Да је мање заступљена, поделе би биле блаже и лакше премостиве. Желети неком смрт није добро, пре свега за оног која има ту жељу. Боље је желети праведно решење неке ситуације, а правда не подразумева сама по себи ни благост ни суровост и није оно што би ми желели да јесте и то је добро....

Јер, где је решење? Па у компромису. Каквом? Оном који се зове – опште прихватљив минимум националних и државних интереса. Све остало може бити предмет политике, препуцавања и неке, да кажем, надградње...
Са искључивошћу и мржњом, никада нећемо стићи до њега. Не постоји конструктивна мржња.
Ми се у већини случајева, и у озбиљним ситуацијама, понашамо као страсни навијачи два супарничка клуба. Свака њихова расправа је беспредметна и јалова, јер су субјективни, нетолерантни и искључиви...

И на самом крају, пошто не мислим више да реплицирам на овој теми, да кажем да немам политичких фаворита и да нисам фан ни једне опције. Имам јасан и профилисан став о многим стварима, као и сваки човек, па и о политици. Као такав имам пријатеља у скоро свим политичким опцијама, па и у Вршцу. Изненађујуће је колико је суштински мала разлика између припадника `противничких` партија. Међутим, ма колико та разлика била мала, тешко ће бити премостива, јер је неповерење између њих огромно и јер се највише чују они који мисле срцем и који у својој искључивости траже линч, па и смрт својих опонената...
...cekaj...mislis da moji prijatelji iz Vrsca su svi pripadnici jedne politicke opcije?
...svidja mi se kada me neko analizira na osnovu jednoga posta,a nema pojma o meni...no,ok forum je javan,pa se ne ljutim ofkors...daklem...
...tolerancija...u zadnje vreme rec koja se cesto koristi...i ja jesam za toleranciju...samo,ne ocekujes valjda da budem tolerantan prema nekom koji me jebe i siluje bez prestanka?Mozda da se pomolim za njega?Za spas njegove duse?Bullshit...
...ako "mislim srcem"...ne znaci da sam ubica i da trazim linch...pa da ponovim sto sam rekao...nadao sam se da ce mu se suditi ovde i da ce biti obesen na Terazijama...to su bile moje zelje,jer je direktno kriv za smrt mnogo mladih ljudi,za upropastavanje zemlje,za procerdane godine moje mladosti,za neizvesnu buducnost nase dece...dok njegovoj nista ne fali,naravno...znaci,moje zelje su jedno a pozivanje na obracun i ubijanje su druga stvar...da li ikada procitao da sam napisao da nekog od politickih protivnika treba ubiti?Nisi...
...interesuje me jos jedna stvar...koji je "minimum" nacionalnih i drzavnih interesa?To zaista ne razumem...kao da se za svoju zemlju moze boriti sa minimum snage,pameti,ciljeva...ne...treba jasno definisati koji su ciljevi ove zemlje...a ne u predizbornjoj kampanji pricati jedno,a recimo u "Velikoj Srbiji" pisati drugo...mislim cak da i forumi doprinose politickom napretku,gde se razmenju misljenja,daju argumenti,osvescuju politicki protivnici i nadam se da ljudi polako dolaze do cilja kroz ovu diskusiju,a to su upravo nasi nacionalni i drzavni interesi...naravno,ostaje na nama da te ciljeve sprovedemo kroz izbore...jbt,ala sam se raspisao...

...hell ain't a bad place to be...

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice