Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: očuh/maćeha
staro
  (#6 (permalink))
simke
Senio®
simke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimum

Član od: 08.07.2007.
Poslednji login: 01.09.2008 06:17
Pol: Muško
Odgovor: očuh/maćeha - 13.01.2008, 21:19

Citat:
duga12 kaže: Pogledaj poruku
Ne mora da bude pravilo,da su odnosi loši u tom slučaju,bude i lepih primera na tu temu.Obično na forumu pišem na osnovu svojih iskustava,ova nemam,
Polako, lagano, mlada si, možda ćeš ih imati s' obzirom koliko si na forumu ne bi me iznenadilo da muž naglo počne da radi prekovremeno, naročito noćna dežurstva kod nekih usamljenih dama koje nemaju pojma o internetu ... a znaš kakva su vremena danas, pokvarenih dama ima na svakom koraku surfuješ ti, surfuje on a brak šmugne dok se okreneš

Da li treba da naglasim kako se šalim i kako me inspirisala tvoja opaska kako nemaš vlastitih iskustava.

Citat:
ali znam neke koji su ih imali.I nije redak slučaj da očuh ili maćeha,budu čak i bolji nego primarni roditelj,koji nije prisutan iz raznih razloga.
Situacije su različite i sve zavisi od samih sudionika takvih dešavanja, uglavnom oni sami kreiraju svoja dešavanja.

Citat:
Da postoje predrasude,čak i naziv očuh/maćeha,to nosi sa sobom...pa ipak,detetu niko ne može u srcu da zameni oca/majku.
Nema potrebe da ih iko menja, ni u srcu ni u stvarnosti. Roditelj je roditelj i to ne treba ugrožavati niti zanemarivati, pa čak i kada nije sve idealno deci ne treba kvariti bajkovite odnose prema prirodnom roditelju. Treba im ostaviti šansu da jednoga dana kao odrasle osobe donesu svoje zaključke o svemu.

Citat:
Neuhvatljiva_ kaže: Pogledaj poruku
Odlicno receno...
Ja se iskreno ne trudim da budem ''maceha'' deci mog partnera...vise sam im prijatelj...takav je moj stav od pocetka i takav ce ostati...A isto tako znam da kad mi budemo imali dete sigurno se moja ljubav prema njima nece smanjiti i paznju koju imaju sad, od strane mene i njihovog oca,imace i tad...
Sasvim prirodno, zdravo i pozitivno. Dopada mi se tvoj pristup. Vrlo brzo će oni odrasti i znaće da cene sve ono što si ti učinila za njih. Pogrešno bi bilo da im glumiš majku, o njoj ili pametno prećutiš ili pričaš samo lepe i pozitivne stvari. Deca koju budeš rodila biće njima braća i sestre, mnogo duže nego što Vi njihovi roditelji budete postojali ... prema tome, ne treba im kvariti povezanost i emocije pojmovima brat ili sestra po ocu ili po majci, taj teret i vrsta podele im nisu potrebni u budućnosti.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice