Citat:
yossarian kaže:
Па добро, шта да радимо сад?
Хоћеш да кажеш да је правилно за претке рећи предаци?
Ово с колектором је био цитат из једног уметничког дела, Жикине династије.
Лажна дилема. Дукља је једна од средњовековних српских држава/области, као и Рашка, Босна, Захумље, Травунија, Паганија... Дукља јесте Србија.
Опет лажна дилема, шта је важније, секс или историја. Нешто губим интересовање за ову расправу.
|
Sad nista,ti si magare,a ja cu biti konj... Ovo je dobronamerno i drugarski,naravno...
Nisam napisao predaci vec predaka (od koga od cega:od predaka) ,a spoznaj malo istinu i razliku izmedju knjizevnog jezika i tog kojim ti mislis da se dobro sluzis,a nalazis za shodno da druge ispravljas...
Kolektor moze biti i termalni koji se koristi kod solarnih energetskih sistema,ali tebi kada objasnjavam bolje zvuci kanalizacioni,a Zikinu dinastiju nikada nisam gledao... Bolje da si lektor,posto je Lektor Hanibal grcki junak...
A ovo sto sledi su fakti:
Sto se tice Duklje , ona je na karti Evrope jos 900 godine kada i Rashka...
1300 g. Nemanjici porobljavaju Duklju i vladaju 180 godina donevsi sa sobom pravoslavlje...
1400 g. na karti Evrope postoji Zeta...
1600 g. jedino Zeta nije pod Turcima...
To sto je od istog naroda bilo vise drzava nije u domenu politike i nema veze sa ovim sto je tema,a Tito je istorijska tema,posto ne raspravljamo ni o njemu u smislu kom narodu je pripadao i koje vere bio i od koga potice...
A ko dade krunu Srbima da bi se nazvali kraljevinom i ko je cije cerke zenio da bi krunu dobio?
Po tvom i ban Kulin je Srbin,a Bosna nije bila madjarska drzava?
Ako gubis interesovanje za temu,to nije razlog da nekom spocitavas kako i sta se pise pravilno,jer ne videh sebe,pa ni druge da ispravljaju ikoga na forumu u tom smislu,pa me tvoji motivi zacudjuju... O rep. da ne pricamo,to ne bi ni moj Nikola u II osnovne dozvolio sebi...