Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Strah - fobična stanja
staro
  (#3 (permalink))
Neron
LIMITED EDITION
Neron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimum

Član od: 22.11.2007.
Poslednji login: danas 17:56
Pol: Muško
Godine: 44
Odgovor: Strah - fobična stanja - 04.01.2008, 01:16

Imas i fobofobiju koja je sve cesca i javlja se kod onih koji su imali vecih problema sa strahom nebitno za sta isti vezivali...

Vazno je za pocetak shvatiti o cemu se radi i to je jedan od preduslova da vremenom prevazidjes to sto ti se desava...

Kada sam sebe proucavao ispalo je da zbog blizine smrti u kojoj sam se nalazio nekoliko puta dodjoh pre nekoliko godina u situaciju da ne funkcionisem uopste i bukvalno...

Svi trce kod psihologa izbegavajuci psihijatra i hemiju,ali prosao sam sve i ne moze bez hemije,tj. lekova... sto je veci coveku IQ i sto je svesniji problema tim pre mu lekovi i trebaju...

Glupim i povodljivim ili ogranicenim je dovoljno nekoliko seansi ubedjivanja da kao prevazidju sve...zapravo ako tako prevazidju oni neki problem nisu ni imali koji bi u vecoj meri pogorsavao kvalitet samog zivota...
Poenta je da nije problem u uzroku kojeg smo svesni,vec isti se reflektuje na vise aspekata koje vas zaticu svakodnevno i tako kvalitet zivota pada,a problemi se uvecavaju,tako dok neko umesto vas u mozgu ne blokira receptore koji luce adrenalin vi ne mozete ni da poverujete da ima leka za ono sto vas je snaslo...

Uzrocno posledicne veze se tako ispreplicu da znam ljude koji su psihologu izjavljivali da bi pre da boluju od neizlecive bolesti nego da zive sa fobijom sa kojom zive.....a opet i ona se podvede pod vrstu depresije,jer obicno ispliva kada vas zadese manje ili vece teskoce u zivotu za koje nemate vidljivo resenje niti nekoga ko ih moze resiti...

Ovo je bilo vise iz ugla pacijenta koji je malo upucen i u medicinu po vokaciji...

Imam i nacine za lecenje bez psihijatra,ali to je vise tema za Avalu ili Kovin,pa necu eksponirati sebe vise nego je ukusno za forum...

p.s. setila si se obecanja...lepa tema,mozda nekome i pomogne

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice