|
Odgovor: Odobravate li eutanaziju? -
05.04.2006, 00:58
Kada su ovakve stvari u pitanju, stvarno ne znam šta da mislim. I, verujem da od tih 90 procenata ima dosta onih koji se u stvari nisu dobro zamislili pre nego što su odgovorili.
Moj stav je da je ubistvo - ubistvo, pa makar ono bilo i ubistvo iz milosrđa (e što volim te milosrdne), a opet imala sam više puta tu nesrećnu priliku da vidim ljude koji se muče i ne znaju za sebe od bola, pa nisam mogla da se uzdržim a da u sebi ne pomislim "jebote, ovo nije humano".
Trebalo bi da svako ima pravo na život, pa čak i onaj ko vegetira, bio on čovek ili životinja. Da li je strah od smrti to što boli, ili sam čin umiranja? Kako neko može da proceni i izmeri nečiju patnju ili fizičku bol? Možda to telo, koje leži bez svesti, možda ga ništa ne boli, iako nas to vizuelno plaši. Možda je to kao san.
A o mogućim zloupotrebama da ne govorim.
Neću odgovoriti na anketu.
Ne bih mogla nekome da "prekratim muke". I verujte, nikad se ni na jednoj temi nisam duže zadržala, razmišljajući šta da napišem. Lady, baš me ubode.
I neka, kao moj konačan odgovor, ostane ovde zapisano, pustite me da se ugasim mirno, kao Sunce na kraju dana.
Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid
|