Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Fildžan viška
staro
  (#25 (permalink))
Shooter_64
Novi član
Shooter_64 će uskoro postati poznat članShooter_64 će uskoro postati poznat član

Član od: 15.08.2006.
Poslednji login: 20.10.2006 02:57
Pol: Muško
Godine: 44
Odgovor: Fildžan viška - 16.08.2006, 00:25

Pozdrav, Valter iz SA.

Dobra je tvoja ideja, potrebni su nam razgovori uz kafu. Da shvatimo kako onaj "na drugoj strani" nije nikakvo čudovište već običan čovjek, sa svim svojim manama i vrlinama...

Ali sve ostaje na tome, kafa nam neće pomoći da se izmirimo.

Problem sa nama nije u tome što individualno ne osjećamo potrebu da budemo normalni i da živimo i družimo se sa drugima, nego što se na kraju svega moramo vratiti u okrilje svoje grupe (nacionalne ili vjerske) a tu važe poznata pravila -"oni drugi" krivi za sve, "oni" nam rade o glavi (a "mi" smo tako dobri), "oni" će nas dokusuriti ako mi njih prije ne dokusurimo itd.

I to će još dugo trajati, sve dok budemo osjećali da smo samo u svojoj grupi zaštićeni od drugih, da je to jedini način za preživljavanje.

U svakom slučaju tvoj pokušaj zavređuje pažnju, iako ću ja poslije "ovog fildžana kafe" i dalje da navijam za Srbiju a BH reprezentaciju da smatram tuđom.

J*bi ga, ali tako je to (ako želimo da budemo do kraja iskreni jedan prema drugom).

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice