Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Na koji nacin doci do smirenja?
staro
  (#5 (permalink))
pinokio
Iskusni forumdžija
pinokio je dijamantpinokio je dijamantpinokio je dijamantpinokio je dijamantpinokio je dijamant

Član od: 04.06.2006.
Poslednji login: 01.09.2008 15:36
Pol: Muško
Odgovor: Na koji nacin doci do smirenja? - 23.12.2007, 10:07

Gospodine Dule Hop, hajde da se slozim sa gornjim izjavama kao nitima vodiljama jedne individue. No, polazeci od sebe, zaista, ne mogu da vjerujem da postoji neko u drustvu zasnovanom na principu robno-novcane razmijene, da egzistira u takvom drustvu, a da ga ne zanima vlastiti konto, stanje na vlastitom kontu? Pa takav bi smjesta propao, egzistencijalno propao. Zar ne?

Npr. ja bih mogao da slijedim gornje izjave kao niti vodilje vlastotog zivota, da nastupam u saobracaju sa ljudima na taj nacin itd., ali samo onda ako bi to isto punilo moj konto. Ako to ne bi punilo moj konto, ne bih mogao tako da nastupam, pa sve i kada bi htio, jerbo ako moj konto ne moze da pokrije potrebe koje imam za hranom, odjecom, obucom itd., onda cu da ostanem i gladan, i go, i bos, te ne postoji drugi nacin da rijesim te svoje osnovne egzistencijalne probleme. Naravno, mogao bih da kradem i otimam i tako ih rijesim, ali to necu.

Pozdrav!

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice