|
Odgovor: Rodi Ga sebi -
18.12.2007, 15:46
Posto je autor ove teme bio i jeste upoznata sa slucajem poput mene,red je da se i oglasim...
Kao prvo...malo je sebicno sa njene strane,kad je vec i pre pomisljanja da moze ostati trudna znala da ja mogu biti otac kako vec mogu...pa onda i posledice za koje ja kao mogu biti kriv nisu toliko na mojoj odgovornosti i savesti koliko na njenoj...Nisam ni pokusao nekom u 34 da zabranim da rodi dete i ne bude sama celog zivota...Znajuci sve to ona i ne ostavlja sumnju da sam ja necemu ili nesto kriv...RADJA GA SEBI PRE SVEGA,a ja ako budem tu budem,ako ne nije smak sveta...Svakako cu biti na mnogo nacina,ali posle 17 godina ne pada mi na pamet da ponovo radim isto...
Pola tamo,pola ovamo...Jedno dete mi je odraslo,ali sin nije i moj izbor i svaki korak moze da ostavi traga na njemu,jer i ovako sam ili smo ex supruga i ja doveli i njega i ovu stariju u situaciju da nismo zajedno kao druge porodice,mada prakticno smo mnogo vise zajedno nego dok smo ziveli navodno u harmonicnom braku...
Povrh svega i ja sam ne mogu da zamislim sebe da tek tako menjam sredinu ili pravim tu vrstu koraka u 44-oj,jer em nisam zaljubljen,em ima drugih krs neresenih pitanja...
Ako smo pametni svima moze da bude dobro...uostalom imate divnih brakova gde dete vidja oca jednom nedeljno ili npr. moje detinjstvo jedinca sa majkom gde je otac i bukvalno pola mog zivota i detinjstva bio gastarbajter,a ja gastarbajtersko dete...Slicno je...
Vazno je da ja budem svestan cinjenice da je moje i ono da bude svesno da ima oca,a desetak i vise godina ga moze mama lagati da tata mora da putuje zarad posla,pa zato nije svaki dan prisutan...Ovi osudjeni na 40 godina i vencavaju se,a deca se radjaju,pa sta...dece nikada dosta,a sve je za ljude...bolje ziv otac nego ga nemati,postoji i ta solucija...
Za normalne i pametne nije nista nemoguce,a za budale sve postane traumaticno i konfliktno...a to se desava kada se laze,manipulise,pa posle nema povratka...Kod mene je sve bilo poznato i pre nego se dogodilo tako da mogu da pogledam u oci sve i eto zivimo i sada na tren od nedelje do nedelje...Ko zna sta bude kasnije...
Ja sam uvek u pravu, čak i kad jesam...
|