|
Odgovor: Visok krvni pritisak -
14.12.2007, 13:03
Jednom se iznerviram i shvatim da ne mogu da odem do kupatila koliko se zanosim,pre neku godinu...Izmerim,a ono 140/95... drmnu mi valijum ili bensendin u venu,meni padne na 90/65 i zaspim u sedecem stavu...
Prodje neko vreme odem izmerim sve i pita me na kraju dr. Nebojsa jesi ti ikada jeo svinjsko meso ili video prase ? Sve mi na sredini,oba holesterola,trigliceridi,a ja pojedem 'ladno 7-11 jaja kada zagladnim,ne volim svinjsko,volim jagnjetinu,ali ne znaci da ne jedem..cak junetinu ne volim,neukusno mi u odnosu na svinjske produkte...ne doruckujem nikada,rucam malo vise i jedem dok ne legnem jos 2-3 puta po manje...
Pritisak u duzem periodu napravi eroziju krvnim sudovima i svasta jos nesto..valjda sam u pravu DrinChe,kao nesudjeni veterinar ili marveni lekar...
Pritisak od bubrega je nesto drugo,ali sve ima za posledicu isto...Genetika odradjuje sto se njega tice mnogo toga,jbg kada pogledam unazad sve dede i pradede gledam i sebe,tj. znam kako cu zavrsiti ako docekam prirodni kraj...
Zato ko vec moze samo nacinom zivota i sa manje klope da ga uravnotezi treba da je srecan covek...
Uvek mi je 120/130-80/85...ne treniram nista zadnjih godinu,a i pre toga nisam bas,osim sklekova svako vece,u poslednje vreme ni to...188cm/84kg i tako stoji,varira kako kad,sto od piva,sto od sarmica...
|