Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Čini mi se da sam videla cica macu
staro
  (#35 (permalink))
Galahad
Lala, Bogu 'Fala
Galahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostale

Član od: 05.07.2006.
Poslednji login: 26.06.2008 21:19
Pol: Muško
Godine: 27
Odgovor: Čini mi se da sam videla cica macu - 14.12.2007, 10:53

Mozh' biti shto simke kazhe, da je zbog Nokaje, al' sumnjam...

STOP: 0x000000F4 je vrlo redak BSOD, i najverovatnije je vezan za hardware... A reci mi SQUAW, da li ti je kojim sluchajem ukljuchena varijanta stand-by odnosno suspend za comp... Tipa, da gasi HDD posle 20 minuta neaktivnosti, i slichno? I ako jeste, da li se ovo deshava kad treba da vratish sistem iz tog suspend-a? Definitivno sumnjam na stand-by i HDD kombinaciju...

Koliko sam primetio, trokira kad gledash film sa DVD-a, ne sa HDD...

EDIT:
Shto vishe "risrchujem", sve vishe sam siguran da je u pitanju problem sa slave HDD koji je sam na IDE grani, ili na sekundarnom SATA kanalu... I onda kad HDD ode u stand-by, tj. zaspi, kada Windows pokusha da ga vrati iz stand-by, ne uspeva, i desi se to shto se desi...

STOP: 0x000000F4 (0x00000003, 0x#...) ili STOP: 0x0000007A (0x#...)

STOP: 0x0000007A se deshava verovatno jer je Windows instaliran na tom HDD koji se uspava, pa pri neuspelom pokushaju budjenja HDD, ne mozhe da prochita zheljenu stranu iz swap fajla, i onda pukne...

Savet, ako ti majstor vetj prchka, ili ako ne isprchka... Prebaci HDD da bude Master, ili ga bocni u primarni SATA kanal (ne znam koji HDD imash PATA ili SATA)

Znam da nashi serviseri pri sklapanju chesto ubodu naopako kablove, pa DVD zavrshi kao master, a HDD kao slave... Najcheshtje jer su kablovi kratki, pa ne mogu da se propisno udenu gde treba...

Ja preporuchujem da se DVD i optika stave na sekundarni IDE kanal, a HDD-e na primarni... I instalirati Wintendo na primarni master HDD...

Dodatak za radoznale:
Od kako je uvedena IDE-80 specifikacija, i 40-o zhilni kablovi zamenjeni 80-o zhilnim, vrlo je pozheljno pravilno povezati komponente... Na starim IDE-40 kablovima, svaka zhica je korishtjena za povezivanje sa komponentom, a u novim IDE-80 kablovima, svaka 2 zhica je uzemljena, tako da je postignut mnogo vetji kvalitet signala, a samim tim i brzina prenosa... Primera radi ATA133 radi samo na IDE-80 kablovima, odnosno, brzina prenosa podataka od 133MB/s mozhe samo sa IDE-80 kablom...

Na IDE-80 kablu, konektor koji ide u matichnu plochu je CRN, konektor koji se ukljuchuje u slave komponentu je SIV, a konektor koji ide u master komponentu je PLAV... To je u vetjini sluchajeva ovako, mada ima i proizvodjacha koji drugachije bojadishu konektore... Chak i ako su drugachije boje, mozhete prepoznati koji je za master a koji za slave komponentu:

[CRNI]--------------------------[SIVI]-------------[PLAVI]
[IDE]--------------------------[SLAVE]-------------[MASTER]
(primetite da su SLAVE i MASTER blizhe jedan drugom, nego IDE i SLAVE)

Primera radi, kachimo HDD i DVD na Primarni IDE kontroler:

[PRI.KONTROLER]
--------------------------[DVD]-------------[HDD]

Kabel tje najverovatnije morati da bude malo iskrivljen i zguzhvan, kako bi prvo bio ukljuchen DVD (koji je fizichki iznad HDD), pa onda spushten od DVD do HDD, ali je izvodljivo... Druga varijanta je povezati HDD na primarni, a DVD na sekundarni IDE kanal, oba kao MASTER... Primer:

[PRI.KONTROLER]--------------------------[NEPOVEZAN]-------------[HDD]
[SEK.KONTROLER]--------------------------[NEPOVEZAN]-------------[DVD]

Naravno, za ovo su potrebna dva IDE kabla... Koji koshtaju otprilike 500 dinara, ako su kvalitetniji...

Spajdr pig, spajdr pig, daz vatevr a spajdr pig daz, ken hi sving, from a veb, no hi kent, hiz a pig, lukaaaaaaaout, hiz a spaaaajdr piiiiiig...

Poruku je izmenio Galahad, 14.12.2007 u 12:20.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice