Kada se sporazumno razvedes i kulturno...sudija ti kaze sam sve sto se tice dece i buducih odnosa je stvar vaseg dogovora...nikakva dozvola ni za sta ne treba i svaki konflikt morate na sud sto vas u startu obeshrabri da konflikte uopste pravite...
Moj slucaj: klinac od tada 6 godina da zivi sa majkom kod njenih,ne placam alimentaciju i slicno,dolazi kada hoce kod mene i kada hocu i na koliko hoce on,a cerka tada 16 godina zivi sa mnom,takodje po sopstvenoj volji i uz obostranu saglasnost...Teoretski ja moram da izdrzavam cerku ona sina,a u praksi sve je isto kao pre osim sto nas dvoje ne zivimo zajedno i sto su deca razdvojena uslovno receno vazdusnom linijom 500 m i nisu zajedno kod mene 3-4 dana od 7 dana...
Nikakava saglasnost mi ne treba ni za ovde ni za inostranstvo kao ni njoj.Malog i zenu ja vozim na letovanje i vracam i ovako i bice tako dok mali jos ne poraste,ovako kako sada radimo je njegova zelja..pitao me npr. pre neki dan gde cemo iduce godine na more tata? Kazem mu hoces ti i ja sami da idemo on kaze: ma ide i mama sa nama,volim zajedno kada idemo...

i sta da mu kazem...