|
Odgovor: Citate li duhovne knjige? -
13.12.2007, 01:15
Da, jedan moj prijatelj koji je dugogodišnji i iskreni vernik pre jedno 20-ak godina mi je rekao nešto što me je začudilo, a što u tom vremenu nisam razumeo, kaže da mu je sve teže da opstane kao iskreni vernik, što više veruje. Posle dosta godina sam ga zapitao za tu konstataciju, jer mi je bila dosta čudna. Pa objašnjenje je bilo: što iskrenije veruješ i što si bliži Bogu to si ujedno i više izložen iskušenjima đavola da odeš u nevernike, navodeći te da činiš grehove.Đavolu nije mnogo stalo do nevernika, oni su njegovi i on ih hrani nedelima,oni koji su na klackalici malo više dobijaju od đavola i kad tad su njegovi, ili ne. Ali pravi i iskreni vernici su najveći neprijatelj đavolu i protiv njegove đavolje rabote, pa mu je zato i stalo da ih što više iskušava nebili im oslabio njihovu veru, a ujedno ih ometao da i drugi ne pođu njihovim putem.Što više verujem, to su mi iskušenja veća, zato su tu duhovne knjige da me ojačaju, i razjasne nejasno a ujedno sa tim razjašnjenjem mi pokažu pravi put.
|