Citat:
eboye kaže:
Ili je ram memorija, ili je mesto na HDDu u koji se zapisuje pagefile. Probaj da prebacis pagefile na neku drugu lokaciju.
ovo samo ako imas dve ili vise particija (i moras imati 2xFizicke RAM memorije, prostora na disku)
desni klik na "my computer" > advanced tab > u performance odeljku "settings dugme" > advanced tab > change
ako je otkaceno autoamtic manage pageing file for all drives - iskljuci (ovo je mozda samo u Visti - ne secam se kako je bilo na XPu)
ako nije, onda je verovatno na C-u
e sad, trebalo bi da kliknes na drive C i otkacis dole (no pageing file)
onda selektujes D (ako imas - trebalo bi da imas) i otkacis custom size i u polja uneses:
initial size: 256
maximum size: 2Xkoliko rama imas
to bi trebalo da resi problem ako je HDD u pitanju. Mada i dalje ako budes nesto snimala na C i on snimi u taj sektor gde je ostecen, iskocice ti BSOD (blue screen of death) ili ti po srpski plavi ekran.
|
Prebacila pagefile na D tako kako je eboye rekao i odradila i ovo u Tune up-u po ovom uputstvu za ovakve:

:
I opet pustila seriju (sa diska) i opet se isto desilo nakon 20 minuta. Onda mi je isto on rekao da je po nekim forumima čitao da ovaj plavi iskače ljudima kad im CD/DVD ne podržava multisession diskove, a ja ne znam kako je ovaj rezan. Probala sam u Neru da mu dodam još neki fajl, pa da ga zatvorim, ali neće

ispada da nije multisession. Posle sam pustila nekki drugi film sa DVD-a i on je išao bez problema 2 sata. Šta je u pitanju ne znam još, ali probaću seriju da prebacim na komp i javiću ako mi se desi još koji put taj plavi bez ikakvog diska. Rek'o mi eboye da neće ništa strašno da bude pa mi lakše
Citat:
Nadam se da sam pojasnio i pomogao.
|
I istrpeo me čitavih sat vremena! I odgovorio na sva glupa pitanja!
Hvala svima, videćem šta će dalje da se dešava pa ću da brbljam, možda nekom pomogne ako ga snađe isto.