|
Odgovor: Energetska pića -
12.12.2007, 21:55
Do skora sam od energetskih pića probao samo gutljaj Enerdžisa, i to pre nekoliko godina, i moram priznati da mi se ukus veoma dopao (isti kao sirup za decu), ali je to bila mala doza da bih osetio neki uticaj na sebi. Posle toga nisam nastavio sa konzumiranjem istih.
Elem, u poslednjih mesec dana sam prezatrpan obavezama, i znao sam da neću moći izdržati sve vreme bez dodatne energije, pa sam se malo raspitao kakva su iskustva drugih i da li mogu da mi preporuče koje od ovih pića je najbolje (a pod najbolje ne podrazumevam ono od koga ću pošto ga popijem biti hiperaktivan, već jednostavno da me razbudi ukoliko mi se prispava). Preporučili su mi Guaranu, i rekli su mi da je zelena slabija ali postiže željeni efekat, a da od crne nisu mogli da zaspe celu noć, pa čak su pod njenim dejstvom ulazili u rizičnije situacije (to se odnosilo na učešće u saobraćaju). Tako sam nabavio kućne zalihe Guarane, kako zelene, tako i crne (za svaki slučaj). Ispostavilo se da sam bio u pravu, i da mi se u trenucima kada se od mene očekivalo da budem najaktivniji oči sklapaju od umora. Tada sam popio jednu zelenu i posle pola sata stvarno sam se osećao budno, bez tragova umora, i bez euforije. Crnu za sada nisam probao, ali ukoliko mi baš prigusti i osetim da mi je neophodna, popiću je i videću kako će se ona pokazati.
|