|
Odgovor: Čini mi se da sam videla cica macu -
12.12.2007, 18:22
Ili je ram memorija, ili je mesto na HDDu u koji se zapisuje pagefile. Probaj da prebacis pagefile na neku drugu lokaciju.
ovo samo ako imas dve ili vise particija (i moras imati 2xFizicke RAM memorije, prostora na disku)
desni klik na "my computer" > advanced tab > u performance odeljku "settings dugme" > advanced tab > change
ako je otkaceno autoamtic manage pageing file for all drives - iskljuci (ovo je mozda samo u Visti - ne secam se kako je bilo na XPu)
ako nije, onda je verovatno na C-u
e sad, trebalo bi da kliknes na drive C i otkacis dole (no pageing file)
onda selektujes D (ako imas - trebalo bi da imas) i otkacis custom size i u polja uneses:
initial size: 256
maximum size: 2Xkoliko rama imas
to bi trebalo da resi problem ako je HDD u pitanju. Mada i dalje ako budes nesto snimala na C i on snimi u taj sektor gde je ostecen, iskocice ti BSOD (blue screen of death) ili ti po srpski plavi ekran.
Mada opet moguce je da je i do samog DVD citaca. Ja imam sata DVD rezac, i ako ubacim ostecen disk, on mi izbaci BSOD sa slicnom greskom kad dodje do odredjenog dela DVDa. E sad, ovo je vec stvar driver-a, ili opet optickog uredjaja. Ako je driver u pitanju, to je driver od cipseta, tj. ako imas nforce cipset (pise na kutiji od ploce koji je tacno) ides na nvidia.com i tamo mozes naci drivere za nforce. Ako je VIA, opet na njihov sajt ...
Ako je do samo uredjaja, probaj da ga ocistis (to znaci da izvadis DVD rezac/citac iz kucista "kad je komp ugasen" :D, zatim otvoris njega, i dodjes do glave lasera koji je malo socivo koje se presijava na plavo, uzmes stapic za usi, i sa suvim ili natopljenim u alkohol ocistis necistoce. Zatvoris DVD kako je bio, vratis u kuciste, i trebalo bi da radi). E sad ovo ne bi preporucio ako nisi spretna sa srafcigerom i rastavlljanjem pipavih stvari, i ponovnim sastavljanjem ... u tom slucaju odnesi nekom ko zna ... jer u servisu ce ih mrzeti da ti to rade.
Nadam se da sam pojasnio i pomogao.
|