Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Religija/stil života
staro
  (#10 (permalink))
jap
Početnik
jap je na dobrom putu

Član od: 25.11.2007.
Poslednji login: 18.01.2008 23:34
Pol: Žensko
Odgovor: Religija/stil života - 12.12.2007, 13:22

Citat:
euridika kaže:

Niko ovde nikoga ne proziva zbog toga što je neko počeo da oseća pripadnost i odanost Bogu ili veri, kada se to javi iIi kada to ljudi prepoznaju onda je pravo vreme, samo ne zato što je to moderno, već zato i ako nas nešto prinese ka Bogu. Ako čovek koji tek prilazi veri to radi glasno i ima potrebu da to pokazuje drugima, onda to taj čovek ne radi zbog sebe već zbog drugih i to nije prava vera. Nije verovanje zanimanje, pa da se u tome napreduje ili ne, to je nešto što nosimo u sebi i ide iz duše.

Ne razumem opasku na račun gužve?
U pravu si, on je tu zbog drugih, ali sada ima vise sanse da shvati sta je to vera i da je zavoli i promeni se. Bas to sam i htela da kazem. A malo je bezveze to sto mislis da samo kulturni,tj. civilizovani, imaju pravo da udju u Crkvu. Svidelo se to nama ili ne, Bog nikome ne zatvara vrata!

Citat:
Galahad kaže: Pogledaj poruku
ko tje imati voshe ikona pokachenih po kutji, da gosti kazhu, "wow, kako si ti dobar vernik".. Na to se misli kad se kazhe novopecheni vernik...

S obzirom da je vera neshto intimno, onda nema potrebe galamiti okolo, i duvati se odlascima u crkvu ili ne znam chime... Verujem da josh jako puno ljudi misli kao i ja...

Mozhda glup primer, ali shvatate poentu... Vera bi trebalo da je neki unutrashnji nagon, a ne zhelja za priznavanjem u drushtvu...
Koji ce to ljudi nekome reci 'vau kako si ti dobar vernik' zbog broja ikona? - Pa takodje novopeceni!

Shvatam ja sta vi hocete da kazete, i ne samo da se slazem sa vama, vec ja znam da onaj ko nekome pomogne, recimo, pa to razglasi...dobice nagradu na zemlji-divice mu se ljudi, ali ne i na nebu. Sveti oci kazu da treba tajno ciniti dobra dela, tajno postiti (ne u smislu da krijes, vec da ne obznanjujes to namerno, zarad ko zna cega). Ali to i dalje ne znaci da svako nema pravo da se trudi da bude vernik i dolazi u Crkvu, pa i "novopeceni", jer kako rece EU njima je to pravo zagarantovano samim rodjenjem!

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice